Bivši igrač Zrinjskog iz pakla Ukrajine: "Roditelji misle da po meni pucaju..."

0
Radiosarajevo.ba
Bivši igrač Zrinjskog iz pakla Ukrajine: "Roditelji misle da po meni pucaju..."
FOTO: Facebook / Šokantna ispovjest

Nekadašnji član Zrinjskog, Frane Čirjak, spremao se sa svojim timom u Ukrajini za gostovanje kod Oleksandriye, no umjesto da se pakuje da ide na taj meč, on kofere sprema za svoj rodni Zadar.

Razlog je svima dobro, dobro poznat.

"Evo me, pakiram se i putujem u Hrvatsku. Ruska invazija na Ukrajinu odredila je naglo potpuno novi smjer života u Ukrajini. Sve je stalo, ulice su prepune ljudi koji traže sigurnija područja...", rekao je Čirjak za Večernji list.

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Bivši igrač Zrinjskog je u razgovoru za hrvatske medije pojasnio kakva je trenutna situacija u samom gradu Lavovu gdje on zarađuje svoj fudbalski hljeb

"Ovdje nije ništa još počelo. Najsigurnije je područje trenutno ovo naše, tako nam barem kažu, a mislim da i jest. Lavov, konkretno. Cijelo prvenstvo je zaustavljeno, nema treninga, utakmica, ničega. Pakujemo se i idemo kući. Nas strance će nekako, transportovati za koji sat do Poljske i onda će svako svojim putem, kamo već mora. Mislim da neću stići do kraja dana, ali očekujem da ću sutra biti kod kuće", rekao je.

Frane Čirjak je redove Zrinjskog napustio sredinom 2020. godine nakon tri sezone provedene u gradu na Neretvi.

"Danas su već zvali svi živi, a ne stignem se ni svima javiti. Roditelji kao roditelji, oni lude, misle da po meni pucaju, ha-ha... Ne možeš njima objasniti da ne brinu", govori šaljivim tonom hrvatski internacionalac.

Inače, Frane Čirjak (26), karijeru je nakon Premijer lige BiH nastavio u Ukrajini, tačnije u tamošnjem PFK Lvivu, 11. ekipi tamošnjeg prvenstva. U klubu, trenutno nema nikakvih posebnih mjera zbog mogućih oružanih sukoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije