Biti fudbalski sudija ravno je "Sizifovom poslu": Irfan Peljto otkriva sve "čari" ovog poziva

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

istina

priča isto kao i novokomponovani tajkuni. kako? ono o svemu me pitajte samo ne o prvom milionu. tako i on. zna se kako sudije u bih napreduju. sprega sudijska organizacija-kontrolori suđenja-delegati-sudije i dan-danas funkcionišu po principu što veće materijalne dobiti u njihove džepove. do jučer bili golaći a za nekoliko godina suđenja preobražaj je tako brutalno vidljiv. sve pare koje su dobili za suđenje nisu mogli to uraditi. kupovina boljih auta, markiranih odijela, mobitela i satova novije tehnologije je standardna stvar. dugogodišnje sudije idu i dalje. kupovina stanova, zemljišta i drugih nekretnina betonira njihov rad oko korumpiranosti njihove branše. selekcija sudija se ne vrši po kvaliteti nego po nacionalnom ključu i dodatno ko dobro sluša. ako ne uradiš kako ti se rekne napredovati nema logike. ocjene se dobivaju po urađenom poslu a ne po kvaliteti suđenja. tako se i napreduje. vrzino kolo radi i dan-danas i niko da im stane u kraj, ni država ni pravosuđe. velike sume novca su u pitanju. sve se to lako može provjeriti. zna se koliko puta su sudili i kolika je tarifa, usporediti sadašnje stanje sa stanjem prije početka suđenja utakmica. za starije sudije obavezno provjeriti i užu i bližu porodicu i prijatelje. svaki sudija je morao proći ovaj put. za sada rezultat između vrzina kola i pravne države je velik u korist i na stranu korumpirane sudijske bratije. da li će i kada pravna država napraviti prvi korak u cilju nestanka ove anomalije i spriječiti

istina

nastavak - nelegalni protok velikih suma novca. valjalo bi što prije i da ovi akteri osjete drugu stranu medalje. ako to bude ubrzo - SRETAN ULOV.

istina

nastavak - nelegalni protok velikih suma novca. valjalo bi što prije i da ovi akteri osjete drugu stranu medalje. ako to bude ubrzo - SRETAN ULOV.

/ Najnovije