BiH večeras igra svoj odlučujući meč za odlazak na Mundijal

K.S.
BiH večeras igra svoj odlučujući meč za odlazak na Mundijal
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u 18 sati odigrati svoj odlučujući meč protiv Belgije u namjeri da osigura drugo mjesto u grupi H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će biti održano u Rusiji 2018. godine.

Izabranici Mehmeda Baždarevića imaju težak zadatak savladati reprezentaciju Belgije, koja je jedna od najjačih ekipa u Europi.

Sada već tradicionalni dom Zmajeva, stadion Bilino polje u Zenici je suspendiran nakon nereda u meču protiv Grčke, pa će naš tim odigrati odčujuću utakmicu na stadionu Grbavica.

BiH je u ovim kvalifikacijama dva puta savladala Gibraltar, jednom Estoniju, jednom je pobijedila Kipar i izgubila od istog tima, dva puta remizirala s Grčkom i izgubila od Belgije u gostima.

Zbog poraza Kipra i remija s Grčkom, BiH je od maksimalnih 24 boda osvojila tek 14 i nalazi se u teškoj poziciji. Istovremeno, večeras će Kipar ugostiti Grčku i tu se vrlo vjerovatno može očekivati pobjeda gostiju.

Bosni i Hercegovini ne preostaje ništa osim da pobijedi vrlo jaku Belgiju ukoliko namjerava zadržati drugo mjesto u grupi.

Poželimo sreću izabranicima Mehmeda Baždarevića u borbi za Mundijal 2018. godine.

Mečevi H grupe:

Bosna i Hercegovina - Belgija 18 sati

Gibraltar - Estonija 18 sati

Kipar - Grčka 20:45 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije