Ivan Beus odgovorio na optužbe da je tražio isključenje Veleža iz Premijer lige BiH

1
Radiosarajevo.ba
Ivan Beus odgovorio na optužbe da je tražio isključenje Veleža iz Premijer lige BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice Željo - Velež

Nakon što se FK Velež oglasio prvi put nakon utakmice protiv banjalučkog Borca, te, između ostalog, pitali "otkud pravo gospodinu Ivanu Beusu, koji u Nogometnom savezu predstavlja Kantonalni savez kojem pripada i FK Velež, da prije jučerašnjih sjednica traži izbacivanje FK Velež iz Premijer lige BiH", stigao je i odgovor koji prenosimo u cijelosti.

"Nakon jučer i danas iznesenih neistina u medijima koje je prvo iznio član Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić, a onda u službenom priopćenju i FK Velež, kojima se neutemeljeno i neistinito iznose optužbe na račun prvog potpredsjednika NS/FS BiH Ivana Beusa, objavljujemo reagiranje gospodina Beusa:

- Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine.

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

Naime, pravilnici NS/FS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost. Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe.

Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija. Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati.

Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz.

U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa, izjavio je Beus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije