Bešić otvoreno o transferima i životu: Ne paničim, jer vjerujem u Boga

0
Radiosarajevo.ba
Bešić otvoreno o transferima i životu: Ne paničim, jer vjerujem u Boga

Muhamed Bešić je u posljednje dvije godine potpuno nestao s fudbalske mape, pošto je posljednju zvaničnu utakmicu na klupskom nivou odigrao 25. januara 2020. godine.

Tada je nastupio za Sheffield United, kojem ga je Everton te sezone bio posudio, a Bešić je bio strijelac u tom meču FA Kupa protiv Millwalla.

Od tada je nastupio u dvije utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ni u njoj ga nema već godinu dana.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ovog ljeta Bešić traži novi klub, a u tome još nije uspio uprkos tome što je slobodan igrač. Povezivao se s Ferencvarošem, Basaksehirom i nekoliko njemačkih klubova, ali zasad nije došlo do saradnje.

Bešić je jako strpljiv, a ovih dana govorio je za Liverpool Echo. Rekao je i kako je mnogo naučio o životu u proteklom periodu.

Ne paničim oko pronalaska novog kluba jer vjerujem u Boga”, rekao je Bešić koji se polako primiče tridesetoj – u septembru puni 29 godina.

“Kada sam doživio povredu ligamenata, svi su me zaboravili. Došao je novi trener, život je krenuo dalje. Sjedite sami i želite da idete odavde, sa petogodišnjim ugovorom i svim tim ljudima koji su te iznenada zaboravili. I tako sam otišao u Championship”, dodao je bh. veznjak ja Liverpool Echo.

“Sa mojim kvalitetom, mogao sam zaboraviti na top pet ekipa, ali za Everton i ostale klubove mogao sam igrati sa lakoćom. Ovo vrijeme me je naučilo da razmišljam mnogo o životu, to je blagoslov. Nisam igrao Premier ligu, ali to je bilo stvarno dobro vrijeme”, istakao je Bešić.

Bešić se okrenuo vjeri i porodici, a kao pravi primjer naveo je Khabiba Nurmagomedova, piše SCsport.

“Ako pogledate Khabiba, on je odrastao s ocem i primjer je kakvi biste trebali biti – uvijek skromni. Iako sam potpisao petogodišnji ugovor i zaista sam uživao u Evertonu, iznutra nisam bio sretan. I dalje volim Everton, ali ono što se desilo jako me promijenilo. Bio sam sretan posljednje četiri godine uprkos povredi, jer je tako moralo biti“, kazao je Bešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije