Iz Nogometnog saveza BiH objasnili zašto je Bešić sjedio tokom intoniranja himne

Radiosarajevo.ba
Iz Nogometnog saveza BiH objasnili zašto je Bešić sjedio tokom intoniranja himne
Facebook / Muhamed Bešić

Povodom informacije da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja himne Bosne i Hercegovine u Firenzi, oglasili su se iz Nogometnog saveza BiH.

Oni su podvukli da Bešić nijednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni, te da je sjedio dok je bila himna Italije, i njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Bešić nijednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni. Istina, na kraju intoniranja italijanske himne Bešić je imao problema s opremom, koja ga je stezala pa je na trenutak sjeo kako bi je popravio. Bešić se uvijek profesionalno i s patriotizmom odnosio prema himni svoje zemlje i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao ne štedeći se ni jednog trenutka.

Zato, nije zaslužio, niti je korektno da se na njegov račun upućuju kritike, a da se pri tome ne provjeri da li je njegov čin znak nepoštovanja ili određenih problema, o čemu se u ovom slučaju radilo. Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić", naveli su u saopćenju iz Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, na društvenim mrežama nakon duela u Italiji kružila je fotografija našeg reprezentativca koji je sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenzi.

Osvanula je fotografija rezervnih igrača BiH, među kojima je bio i Bešić, a svi su na nogama, osim njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije