Beroe eliminisao Radnik iz Evropske lige

Radiosarajevo.ba
Beroe eliminisao Radnik iz Evropske lige
Bijeljinski Radnik ugostio je danas na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u revanš susretu prvog pretkola Evropske lige, bugarski Beroe. Prva utakmica odigrana u Bugarskoj završena je bez golova. Danas su slavili gosti rezultatom 2:0.

Prvih 15 minuta utakmice u Banjoj Luci nije donijelo mnogo uzbuđenja. Nešto opasniji bio je Radnik. Izveli su izabranici Slavka Petrovića tri kornera, ali niti jedan nije ozbiljnije ugrozio Mekandžijeva.

Prvi žuti karton na susretu dobili su gosti, a nakon prekršaja nad Vasićem u sudijsku bilježnicu zapisan je Tom. Gosti prijete u 28. minuti utakmice. Pokušao je Milisavljević, ali njegov udarac nije bio precizan.

Već u narednom napadu prilika na drugoj strani. Vasić je pokušao centrirati, ali je njegov pokušaj izblokirala odbrana gostiju. Novi korner opet nije ništa donio domaćinu. Odličnu priliku Bugari su imali u 40. minuti, ali je udarac Toma fantastično izblokirala odbrana Radnika.

Na početku drugog poluvremena ista slika kao i u prvih 45 minuta. Drugi žuti karton na susretu dobio je fudbaler Beroea Penev u 51. minuti susreta. Četiri minute kasnije kod Radnika je požutio Memišević zbog prekršaja nad Bozhilovom.

Gosti prijete u 61. minuti susreta, ali u posljednji trenutak kapiten Radnika, Memišević izbacuje loptu u korner. Nakon kornera nova prilika za Bugare, ali se rezultat ne mijenja. U završnici susreta Bugari ipak dolaze do pobjede i prolaska u drugo pretkolo Evropske lige. Pitanje pobjednika riješio je Pochanski golovima u 79. i 80. minuti susreta. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije