Ako ne dođu Kinezi, Berlusconi ulaže 100 miliona i pravi sveitalijanski Milan

Radiosarajevo.ba
Ako ne dođu Kinezi, Berlusconi ulaže 100 miliona i pravi sveitalijanski Milan
Foto: EPA / Silvio Berlusconi
Milan ove sezone igra kao preporođen i sve više podsjeća na ekipu koja je dominirala talijanskim i evropskim fudbalom. Nakon nekoliko loših sezona, Rossoneri su opet u samom vrhu tabele.

Odavno se priča i o dolasku Kineza u redove sedmerostrukog prvaka Evrope, no čini se da do njega možda neće ni doći. Ako Kinezi ne preuzmu Milan i do januara ne uplate ostatak novca, 100 miliona eura depozita koje su dali, postat će vlasništvo Milana. 

"Znam kakva je kineska birokratija i koliko je potrebno vremena. Zato sam pričao s direktorima u našoj kompaniji i složili smo se da sačekamo još malo. Naravno, ako dobijemo bankarske garancije da kineski novac zaista postoji. Upoznao sam lidera kineskog konzorcija i on mi je ostavio utisak pouzdanog čovjeka", rekao je Berlusconi.

Čovjek koji je stvorio moćni Milan, ističe da ima i plan B. To je stvaranje sveitalijanskog Milana. To bi bio tim sastavljen od mladih Italijana, a te konture naziru se u Montellinoj ekipi. Rimska La Republica ističe kako je Berlusconi spreman investirati 100 miliona eura za četiri mlada talijanska fudbalera naredne sezone.

Prva želja je fantastični fudbaler Torina, Andrea Belotti, a preostala tri pojačanja igraju u Atalanti. Defanzivci Mattia Caldara i Andrea Conti, te veznjak, Roberto Gagliardini. Ako bi Berlusconi uspio u namjeri da dovede ova pojačanja, jedini uljez u prvih 11 Milana bio bi Suso.

Ostatak bi bili Azzuri: Donnarumma, Conti, Caldara, Romagnoli, De Sciglio, Gagliardini, Bonaventura, Locatelli, Suso, Lapadula, Belotti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije