Begoviću, Džeki i Cocaliću uručene UEFA B trenerske licence

Anadolija
Begoviću, Džeki i Cocaliću uručene UEFA B trenerske licence
Anadolija / Dodjela trenerskih diploma
U protekle tri godine, bh. reprezentativci su pohađali kurs za trenere.

Tim povodom, Centar za edukaciju trenera Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH dodijelio je danas Asmiru Begoviću, Edinu Džeki i Edinu Cocaliću UEFA B licence, što je prvi korak u bavljenju trenerskim poslom, javlja Anadolu Agency (AA). 

Diplome su im dodijeljene danas na sarajevskom aerodromu, uoči odlaska u Albaniju gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije te zemlje. 

Kurs za trenera su pohađali i uspješno položili još i Emir Spahić, Edin Višća, Vedad Ibišević i Senad Lulić, a njima će diplome biti naknadno uručene.

Na osnovu činjenice da je u 2015. godini preko 700 trenera zatražilo privremenu Takmičarsku B akreditaciju na kantonalnim i područnim nivoima takmičenja, a da je u 2016. godini kroz Centar za edukaciju trenera prošlo samo oko 100 polaznika za UEFA B licencu, NS/FS BiH je iskazao veliku potrebu za trenerima sa UEFA B licencom u narednom periodu.

Tim povodom izdao je obavijest da će organizovati dva kursa za sticanje UEFA B licence i to 16. aprila. i 14. maja ove godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije