Begović se "oglasio", nakon što nije među Zmajevima, i postavio fotografiju

Radiosarajevo.ba
Begović se "oglasio", nakon što nije među Zmajevima, i postavio fotografiju
Foto: Telegraf and Argus / Asmir Begović u dresu Bournemoutha

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki, iznenadio je bh. nogometnu javnost nakon što je sa spiska Zmajeva za mečeve sa Armenijom (23. mart) i Grčkom (26. mart) u okviru kvalifikacija za Europsko nogometne prvenstvo izostavio golmana Asmira Begovića.

Prosinečki je izostanak Begovića objasnio i na konferenciji za medije kada je obznanio spisak kandidata.

"Asmir Begović nije pozvan u reprezentaciji iz tog razlog što nije standardan u svom klubu. Ako bude opet branio u svom matičnom klubu naravno da će biti pozvan. Sukob ne postoji s njim", dodao je Robi.

Čuvar mreže Bournemoutha nije se oglašavao nakon izostanka. Nama je, nedavno, izvor blizak njemu potvrdio „da Asmir razmišlja o promjeni sredine i da traži novi klub“.

Reprezentativnu pauzu i nepozivanje među Zmajeve, Begović na iskoristio da na svom Instagram profilu podsjeti na sretne dane pa je objavio na Instagramu fotografiju sa Enverom Lugušićem, bivšim golmanom FK Sarajevo i nekadašnjim trenerom u reprezentaciji BiH, sa opisom - sa legendom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by asmir1 (@asmir1) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije