Prosinečki otkrio karte: Progovorio o Begoviću, Kolašincu, Vranješu...

Radiosarajevo.ba
Prosinečki otkrio karte: Progovorio o Begoviću, Kolašincu, Vranješu...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Robert ProsinečKi i Vinko Marinović
Robert Prosinečki selektor nogometne reprezentacije BiH danas je objavio spisak pozvanih igrača za kvalifikacione utakmice za Euro 2020, a progovorio je i o mnogobrojnim reprezentativcima koje je pozvao, a i onima koji više nisu na spisku Zmajeva.

O Asmiru Begoviću i razlogu što nije pozvan na okupljanje Zmajeva

"Asmir Begović nije pozvan u reprezentaciji iz tog razlog što nije standardan u svom klubu. Ako bude opet branio u svom matičnom klubu naravno da će biti pozvan. Sukob ne postoji s njim""

O očekivanjima pred susrete sa Armenijom i Grčkom

"Svaka utakmica u kvalifikacijama će biti važna, a sigurno je da je start veoma bitan. Moramo biti optimisti jer u prilog tome idu nastupi u Ligi nacija. Bilo bi idealno da pobijedimo obje utakmice na početku i veliki sam optimista po tom pitanju."

O Seadu Kolašincu

"Sead Kolašinac je u dobroj formi i nama je najvažnije da je opet spreman. Raduju me njegovi posljednji nastup u Arsenalu"

Prosinečki o Vranješu

"O Ognjenu Vranješu ne želim više . To je završena priča. Njega više nema u reprezentaciji."

Selektor otkrio zašto Hajrović nije na spisku

"Izet Hajrović je povrijeđen, a u ovome trenutku ne znam da li bi bio pozvan da nije došlo do te povrede."

Podsjećamo, Robert Prosinečki selektor nogometne reprezentacije BiH danas je objavio spisak pozvanih igrača za kvalifikacione utakmice za Euro 2020 protiv Armenije (23. mart Grbavica, 20,45 sati) i Grčke (26. mart Bilino Polje, 20,45 sati).

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar)

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Red Bull Salzburg)

Vezni red: Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Stjepan Lončar (Rijeka), Deni Milošević (Konyaspor)

Napad: Edin Džeko (Roma), Elvir Koljić (Craiova), Kenan Kodro (Athletic)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije