BBC novinar svjedočio kontroverzi na utakmici između Sarajeva i Borca

2
Radiosarajevo.ba
BBC novinar svjedočio kontroverzi na utakmici između Sarajeva i Borca
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - Borac

Revanš meč četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca postao je predmetom negativne reklame za bh. fudbal, kako u regiji, tako i širom svijeta. Na ovom kontroverznom susretu prisustvovao je novinar uglednog BBC-ja Cliff Pledge koji je svjedočio neobičnim scenama na terenu.

Na oko tri minute prije kraja, sudija Mateo Musa je kontroverznim faulom izazvao reakciju predstavnika FK Sarajevo, koji su utrčali na teren, što će ih skupo koštati. Klupa, određeni predstavnici ispred istočne tribine, pa čak i Ismir Mirvić, uključili su se u ovu napetu situaciju. Srećom, incident je završen bez fizičkog sukoba, ali Sarajevo će biti kažnjeno zbog ovog ponašanja.

Susret je na kraju prekinut, a rezultat će vjerovatno biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, koji će tako proći u polufinale Kupa. Prema podacima Saveza, na stadionu Asim Ferhatović bilo je oko 3.500 gledatelja, među kojima je bio i novinar BBC-ja Cliff Pledge.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Pledge je opisao atmosferu kao simpatičnu, ali je posebnu pažnju posvetio 'neobičnim scenama' na kraju susreta. Sarajevska ekipa je napustila teren u znak protesta prema sudiji dok je Borac vodio 2:1. Nakon toga su se vratili samo kako bi aplaudirali svojim navijačima koji su podržali njihov potez, prenosi SCSport.

FK Sarajevo će danas saznati kaznu za ovaj incident, koja će vjerovatno biti rigorozna, a čak se ni oduzimanje bodova ne isključuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije