Bayern pobijedio Džekin Inter, Liverpool pregažen u Napulju

1
Radiosarajevo.ba
Bayern pobijedio Džekin Inter, Liverpool pregažen u Napulju
Foto: EPA-EFE / Inter - Bayern

Mečevi prvog kola Lige prvaka za grupe A, B, C i D igrani su večeras širom Europe. 

U derbiju večeri Bayern je savladao na Giuseppe Meazzi Inter sa 0:2. Bayern je od početka utakmice bio bolji protivnik pa je svoje šanse krunisao golom u 25. minuti koji je postigao Sane.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto ofanzivniji Inter, imali su šanse preko Džeke i D'Ambrosija, ali jednostavno nisu uspjeli da savladaju Neuera. Bayern je imao sreće jer je D'Ambrosio postigao autogol za 0:2 u 66. minuti meča.

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Nevjerovatna senzacija u Zagrebu: Dinamo pobijedio moćni Chelsea

Nevjerovatna senzacija u Zagrebu: Dinamo pobijedio moćni Chelsea

Reprezentativac BiH Edin Džeko je napustio igru u 71. minuti meča.

Napoli je odigrao sjajan meč i deklasirao je Liverpool sa 4:1. Domaćin je poveo već u petoj minuti golom Zielinskog iz penala, novi penal za Napoli dosuđen je u 18. minuti, a Osimhen je promašio. Anguissa je u 31. minuti pogodio za 2:0, a do kraja poluvremena Napoli je postigao još jedna gol u 44. minuti, a strijelac gola bio je Simeone.

Drugo poluvrijeme je odlično otvorene golom Zielinskog drugog na utakmici, a ukupno četvrtog za Napoli. Samo dva minuta poslije Diaz je uspio da umanji sramotni poraz Liverpoola.

Treba istaći da je najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa svojim pomoćnicima dijelo pravdu na utakmici grupe B između Club Brugge i Bayer Leverkusena, piše SC Sport.

Barcelona je na Cam Nou stadionu pregazila Viktoriju Plzen sa 5:1 uz čak tri gola Roberta Lewandowskog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije