Bayern osvojio jubilarnu 30. titulu, Ibišević postigao svoj 126. gol u Bundesligi

Radiosarajevo.ba
Bayern osvojio jubilarnu 30. titulu, Ibišević postigao svoj 126. gol u Bundesligi
Twitter / Slavlje Bavaraca u Bremenu

U utorak navečer odigrane su prve utakmice 32. kola Bundeslige, a najzanimljiviji okršaj odigrali su Werder i Bayern na praznom Weser stadionu. Bavarci su golom Roberta Lewandowskog (43) pobijedili 1:0 i osigurali 30. titulu prvaka Njemačke, a tim iz Bremena gurnuli ka Drugoj ligi.

Freiburg je pobijedio Herthu 2:1, a zanimljivo da je jedini pogodak za tim iz Berlina postigao bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević. Nakon što je Freiburg poveo golom Vincenza Grifa (61), "Vedator" je izjednačio s bijele tačke (66), da bi trijumf ekipi iz Schwarzwalda donio njemački reprezentativac Nils Petersen (71).

Ibišević je tako postigao svoj 126. u Bundesligi, čime se popeo na 27. mjesto vječite liste, koje dijeli s Martinom Maxom. Ostale su još dvije utakmice u kojima Vedo može dostići i Marca Reusa (127), Dietera Hoenessa (127), Karla Allgöwera (129). Na prvom mjestu je neprikosnoveni Gerd Müller koji je čak 365 puta zatresao protivničke mreže u utakmicama njemačkog prvenstva.

Rezultati: Werder – Bayern 0:1, Freiburg – Hertha 2:1, Union – Paderborn 1:0, Borussia (M) – Wolfsburg 3:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije