Veliki derbi Bundeslige: Bayern pokorio nikad prazniji Westfalen

Radiosarajevo.ba
Veliki derbi Bundeslige: Bayern pokorio nikad prazniji Westfalen

U Dortmundu na praznom Signal Iduna parku, bivšem Westfalenu, odigran je derbi 28. kola ali i cijele sezone Bundeslige. Nikad ranije u takvom ambijentu snage nisu omjerili najveći rivali, dvije prvoplasirane ekipe na tabeli – Borussia Dortmund i Bayern. 

Nakon nekoliko propuštenih šansi na obje strane, gosti iz Munchena poveli su u 43. minuti sjajnim golom Joshue Kimmicha koji je sa 20-ak metara velemajstorski "potkopao" loptu i lobovao golmana Romana Buerkija. Bio je to gol za konačnih 0:1 i pobjedu Bayerna.

U nastavku je ekipa Bayerna znalački čuvala prednost. Najbliži izjednačenju "Žuto-crni" su bili 10-ak minuta prije kraja kada je udarac Dahouda odbranio Neuer. Na suprotnoj strani je malo zapaženi Lewandowski pogodio stativu.

Sve u svemu, bio je to meč izjednačenih rivala u kojem je Bayern bio za nijansu bolji i slavio pobjedu koja bavarski klub dovodi da korak do osme uzastopne titule Bundeslige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije