Bayern i novi trener Nagelsmann sezonu otvorili remijem kod Monchengladbacha

0
Radiosarajevo.ba
Bayern i novi trener Nagelsmann sezonu otvorili remijem kod Monchengladbacha
Foto: EPA-EFE / Remi Monchengladbacha i Bayerna

Fudbaleri Borussije Monchengladbach i Bayern Minhena odigrali su 1:1 na Borussia Parku u 1. kolu Bundeslige.

Gladbach je krenuo ofanzivno od prve minute i u dva navrata je prijetio Patrick Herrmann, a u desetoj minuti Alassane Plea je priredio šok Bavarcima i doveo svoj tim u prednost. U nastavku Robert Lewandowski je imao dva pokušaja, ali siguran je bio Yann Sommer.

Lewandowski je u 43. minuti postigao pogodak i donio izjednačenje Bayernu. Ovo je bila sedma uzastopna sezona da je Poljak postigao pogodak u prvom kolu. To nijednom drugom fudbaleru nije uspjelo ranije, tako da je odmah na startu oborio novi rekord, piše SC Sport.

Poljski napadač imao je nekoliko šansi i u drugom poluvremenu. Priliku za domaće imao je Lars Stindl u 70. minuti. Monchengladbach je tražio penal u 83. minuti, ali isti nije dosuđen nakon intervencije VAR-a.

Joshua Kimmich je imao veliku priliku u nadoknadi, ali ostalo je 1:1.

Treba reći da je ovo bio debi na klupi Bayerna za mladog stručnjaka Juliena Nagelsmanna, ali ga vjerovatno neće pamtiti po dobrom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije