Bašić: Imamo zadatak da pobijedimo i osvojimo publiku u Travniku

F. Z.
Bašić: Imamo zadatak da pobijedimo i osvojimo publiku u Travniku
Metalleghe je u prvom susretu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine slavilo na stadionu Bilino polje protiv zeničkog Čelika rezultatom 3:1.

Veliki je to rezultat za ekipu iz Jajca, ali je trener Nermin Bašić na startu upozorio da nema mjesta za euforiju.

"Dosta dobro poznajemo ekipu Krupe, igrali smo mnogo međusobnih prijateljskih utakmica. Tu smo blizu jedni drugih i mislim da tu nema nekih nepoznanica. Bit će to jedna teška utakmica koju igramo kao domaćin u Travniku. Imamo zadatak da pobijedimo i da osvojimo publiku u Travniku koja će doći da nas podrži. Sigurno da ekipa Krupe ima kvalitet u defanzivi i imaju dobar kontranapad. Ne smijemo ići pod svaku cijenu da postignemo gol, moramo biti skoncentrisani i ja se nadam da ćemo uspjeti to sve savladati i slaviti", kaže Bašić.

Nakon utakmice s Čelikom nije bilo euforije.

"Kod mene euforije nikada nema. Ja sam mali čovjek kada pobijedimo i kada izgubimo. Napravili smo nakon utakmice videoanalizu koja je pokazala da smo napravili veliki broj greški na tom susretu. Mislim da imamo puno prostora za napredak i da ćemo ispraviti sve greške koje smo napravili u susretu s Čelikom. Rezultat to ne govori, ali je bilo mnogo problema s Čelikom. Napravili smo kvalitetnu analizu i prizemljeni smo do kraja", kaže Bašić.

Teren na Bilinom polju najbolji je u državi, a Bašić ističe da je posebno lijepo igrati na stadionu Čelika.

"Smiješno je to malo. Mi u Bosni sanjamo da imamo dobar teren za igru i treninge. To je u svijetu fudbala apsurdno. Teren na Bilinom polju je zaista odličan i daje vam neku snagu, energiju da pokažete sve što znate. Mi imao odličnih igrača u Bosni i Hercegovini, ali im nedostaje prava infrastruktura na kojoj će pokazati sve što znaju", jasan je Bašić.

Ekipi iz Jajca nedostajat će dva fudbalera, ali će Sulejman Smajić upisati debi u dresu Metalleghea.

"Helvida je već 14 dana povrijeđen. Selimovića sam zbog problema s aduktorom morao izvesti na Bilinom polju i on nije spreman za Krupu. Vraća nam se Sulejman Smajić koji je izuzetno važan igrač za nas", ističe Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije