Barcelona slavila protiv Rome, Liverpool bolji od Cityja

Radiosarajevo.ba
Barcelona slavila protiv Rome, Liverpool bolji od Cityja
U srijedu navečer odigrane su još dvije utakmice u okviru prvih duela četvrtfinala UEFA-ine Lige prvaka u kojima su važne pobjede upisali Barcelona i Liverpool, javlja Anadolu Agency (AA).

Barcelona je na "Camp Nou" slavila protiv Rome, rezultatom 4:1. Katalonska ekipa je povela u 38. minuti autogolom Daniela De Rossija, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

Barsa je povećala prednost u 55. minutu, novim autogolom, ovaj put Konstantinosa Manolasa. Samo četiri minute kasnije Gerard Pique je postigao treći gol za Barcelonu, da bi Roma u 80. uspjela smanjiti na 3:1 preko bh. reprezentativca Edina Džeke, koji je pogodio na asistenciju Diega Perottija.

Luis Suarez je u 87. minutu pogodio mrežu Rimljana za konačnih 4:1, te je Barcelona pred plasmanom u polufinale uoči revanša na stadionu ”Olimpico”.

U drugom meču, Liverpool je na svom ”Anfieldu” iznenađujuće deklasirao Manchester City sa 3:0. Liverpool je poveo u 12. minuti poveo golom Mohameda Salaha na asistenciju Roberta Firmina. Samo devet minuta kasnije su povećali na 2:0 preko Alexa Oxlade-Chamberlaina.

Domaćin je u 31. minuti imao prednost od 3:0 nakon što je Sadio Mane pogodio na asistenciju Salaha. U nastavku nije bilo golova pa su ”redsi” napravili sjajan posao pred uzvratni meč.

Podsjetimo, u utorak su odigrane dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka u kojima su gostujuće pobjede upisali Real Madrid i Bayern Minhen. Real Madrid je kao gost na stadionu "Allianz" u Torinu porazio Juventus, rezultatom 3:0, dok je Sevilla na stadionu "Ramon Sanchez Pizjuan" poražena od gostujućeg Bayerna iz Minhena - 1:2.

Uzvratni četvrtfinalni mečevi igraju se 10. i 11. aprila.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije