Barcelona na koljenima: Alaves šokirao Camp Nou

Radiosarajevo.ba
Barcelona na koljenima: Alaves šokirao Camp Nou
Katalonska Barcelona poražena je večeras na stadionu Camp Nou u trećem kolu španske Primere rezultatom 2:1 od Alavesa.

Barcelona je u utakmicu ušla bez Messija, Luisa Suareza i Inieste, ali s prepoznatljivim stilom igre. Imali su domaći terensku inicijativu, ali nisu mogli otključati mrežu gostiju. U 39. minuti uslijedio je šok na Nou Campu. Deyverson se izborio za prostor u šesnaestercu Barce, te je prizemnim udarcem doveo goste u vodstvo.

Drugo poluvrijeme Barca otvara sjajno, u 46. minuti nakon kornera Neymara najbolje se snalazi Mathieu za poravnanje rezultata na 1:1. Imao je Mathieu tri minute kasnije još jednu priliku da potpuno preokrene rezultat, ali je njegov šut nakon kornera otišao pored stative.

Očekivao se potpuni preokret Barcelone, u igru su ušli Messi, Iniesta i Suarez, ali onda je uslijedio još jedan šok. U 64. minuti Ibai je napravio sjajan solo prodor i pogodio mrežu Cillessena. Pokušala je Barca do kraja svim silama preokrenuti rezultat, ali nije uspjela i gosti nose kući velika tri boda sa Nou Campa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije