Bakir Tiro: Vic(o) poštenju ili kako su “papci” izabrali Peteva

3
Radiosarajevo.ba
Bakir Tiro: Vic(o) poštenju ili kako su “papci” izabrali Peteva
Wikipedia / Ivaylo Petev

Bugarin Ivaylo Petev (45), stranac sa skromnom trenerskom reputacijom novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučiše ”genijalci” iz Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH poslije dvomjesečne farse.

Demonstracija bahatosti. Hoštapleraj. Nepoštivanje i ponižavanje struke, mišljenja fudbalskih gromada ove države, između ostalih, i Safeta Sušića

Piše: Bakir Tiro/Za Radiosarajevo.ba

Obezvrijedili struku i glas navijača BiH

”Ko je taj Petev? Prvi put čujem za njega i on ne treba biti naš selektor”, rekao je prije nekoliko dana Sušić, zvanično najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u prošlom vijeku i najuspješniji selektor - jedini koji je sa našim (multi)nacionalnim timom nastupio na velikom takmičenju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Obezvrijedili su i glas navijača BiH. U lice su se nasmijali stotinama hiljada ljudi koji bezrezervno bodre ”repku” na svim kontinentima, a koji su u ogromnoj većini bili za izbor nekadašnjeg kapitena Sergeja Barbareza, ali i apriori protiv Peteva.

Da su imali imalo obraza i pristojnosti tražili bi, ako ništa, kompromisno rješenje. U vidu trećeg, prihvatljivijeg i boljeg trenera.

Međutim, možda i nisu svjesni šta su uradili. S navijačima nema zezanja. Dokazano. Utakmica nije gotova. Ustvari, očito, tek počinje.

”Pijun” između dva ”kralja”

Jedan od ovdašnjih novopečenih ”fudbalskih vladarčića” od starta pokrenuo je akciju dovođenja Peteva (pulena i bjegunca hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića) na klimavu klupu BiH. To je Vico Zeljković, član Izvršnog odbora N/FS BiH iz Banja Luke, sestrić trenutno zarotiranog predsjednika države Milorada Dodika - na tom fonu i vic(o) dobrim namjerama budućeg predsjednika Saveza. Novi ”kralj” bijelih figura imao je i ”pijuna” Zvjezdana Misimovića. I gle', koje li slučajnosti, i on je bio za Peteva - vic(o) dosljednosti.

Zar ne bi bilo logično da nekadašnji reprezentativac BiH podrži bivšeg saigrača Barbareza ili bilo kojeg od preostala tri domaća kandidata i u zvaničnom izvještaju jednog od njih predloži za selektora?! Bilo bi, da nije bio vic(o) moralu i poštenju.

Elem, dobiše Dodik(ov) mali i četiri ”slobodoumna istomišljenika” u IO N/FS BiH iz istog entiteta na pladnju za glasanje Bugarina kojem je adut u kampanji bio i ”volim ćevape i slušam Merlina”. Na dobro uštimanoj koalicionoj lepezi pridružiše im se i četvorica ”čovića”. No, na put im 4. januara stade petorka, u odsustvu tada (kao i danas) šestog, tj. odlazećeg ”kralja”, sada definitivno crnih figura, Elvedina Begića. Partija se onda prekide, 21. januara ne.

Ivaylo, tek će te poslati po ćevape

U periodu između dvije sjednice po uzoru na političku arenu, izrodiše se nove rokade i preletači, kako ih svojevremeno predsjednica jednog od dva ovdašnja entiteta Željka Cvijanović nazva - ”papci”.

I za Bugarina glasaše i ”papci”. Vic(o) ljudima kojima nije do funkcija i velikim patriotima.

Generalno, izbor selektora BiH bio je vic(o) Savezu kojim ne upravlja politika, u kojem nema ucjena, spletki, afera, skandala, nepotizma, možda i ”potkivanja”.

A, ti Ivaylo? Tek će te poslati po ćevape.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije