Izvršni odbor NSBiH: Zmajevi nisu dobili selektora, Bugarin Petev bez podrške

3
Radiosarajevo.ba
Izvršni odbor NSBiH: Zmajevi nisu dobili selektora, Bugarin Petev bez podrške
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Duško Bajević

"Zmajevi ponovo nisu dobili selektora, a nova sjednica Izvršnog odbora NSBiH već sutra", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kao što se moglo i pretpostaviti, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije dobila selektora ni nakon današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH.

Odbor je zasjedao od 14 sati, a odluka o imenovanju novog selektora ponovo nije donesena, te će Zmajevi još sačekati na to, dok se kvalifikacije za Mundijal bliže.

Sergej Barbarez i Ivaylo Petev bili su prijedlozi Stručne komisije (Emir Spahić i Zvjezdan Misimović), ali ni jedan od njih nije dobio potrebnu podršku članova IO. A vrijeme curi.

Nova sjednica bit će održana sutra, a na njoj će biti dovoljna prosta većina “ruku” (više od polovine) za izbor selektora. To povećava šansu da konačno dobijemo selektora Zmajeva, pošto je dosad bila potrebna dvotrećinska većina za njegov izbor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije