Bajević otkrio da tragičar protiv Sjeverne Irske nije dobro: Treba mu pomoć

2
A. S.
Bajević otkrio da tragičar protiv Sjeverne Irske nije dobro: Treba mu pomoć
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izvođenje penala

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegvine Duško Bajević je nakon remija Zmajeva protiv Nizozemske (0:0) došao u daleko raspoloženijem izdanju, nego prije tri dana na Grbavici kada je bio više nego "pokisnuo" poslije poraza od Sjeverne Irske nakon penala.

Ponovo smo gledali glasnogovornicu Nogometnog saveza Slavicu Pecikozu kao "prevoditeljicu" Bajeviću, jer je i ovoga puta morala ponavljati pitanja Bajeviću koja su mu postavili novinari, jer Princ s Neretve "malo slabije čuje".

Ukratko, Bajević je kazao da nakon remija protiv 13. selekcije sa FIFA rang-liste treba ostati čvrsto na zemlji i da nas u srijedu očekuje težak zadatak u Poljskoj, gdje trebamo potvrditi ovaj rezultat i ostati u utrci za jedno od prva tri mjesta koja garantiraju borbu za baraž za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ipak, kraj konferencije za medije je ponudio i najzanimljiviji detalj - pitanje gdje je Edin Višća i zbog čega ga nije bilo među 23 igrača (11 na terenu i 12 na klupi za rezervne igrače, op.a.) koji su buli u kombinaciji za duel sa Nizozemskom.

Podsjetimo, Višća je u meču sa Sjevernom Irskom promašio jedan od dva penala za BiH (drugi je promašio Haris Hajradinović, op.a.). 

"Edin Višća je umoran, psihološki mu je teško palo sto je promašio penal. Stavio je krivicu na sebe, te mu sada treba naša pomoć", istakao je Bajević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije