Bajević i Misimović govorili o povratku Lulića te o meču sa Sjevernom Irskom

Radiosarajevo.ba
Bajević i Misimović govorili o povratku Lulića te o meču sa Sjevernom Irskom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Duško Bajević

Duško Bajević, novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se danas javnosti prvi put zvanično nakon preuzimanja nove uloge u kući bh. nogometa.

Nakon što je predstavio da će Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa bit mu pomoćnici u trenerskom “staffu”, te da je Eldin Jelešković zadužen za kondicionu pripremu. Zvjezdan Misimović će biti v. d. tehničkog direktora selekcije, a Darko Ljubojević tim-menadžer, bajević je govorio o prvom protivniku u baražu.

U tim će biti i Emir Spahić, doskorašnji kapiten Zmajeva, koji će imatu ulogu savjetnika. 

Bajević predstavio saradnike i otkrio vraća li se Ognjen Vranješ među Zmajeve

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević danas se obratio predstavnicima medija u prostorijama NSBiH te predstavio svoje saradnike u stručnom štabu reprezentacije. Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa bit će pomoćnici u trenerskom "staffu", a Eldin Jelešković je zadužen za kondicionu pripremu. Zvjezdan Misimović će biti v. d.

“Razmišljali smo o prvoj utakmici i sa stručnim stabom analiziramo. Skupit ćemo se još nekoliko puta i moramo upoznati Sjevernu Irsku što bolje. Imamo sliku o njima, ali radit ćemo još. Imamo dug period pred nama, najvažnije je da se spremimo za prvog rivala i da prođemo, no morat ćemo i ostale analizirati već sada za eventualno finale. Imat ćemo malo vremena za pripremu, ali je isto tako i njima. Za tih nekoliko dana imat ćemo videe, analize i upoznavanja o protivniku kako bi savladali najvažniju prepreku”, kazao je Bajević, piše SCsport.

Selektor je govorio i o psihološkom aspektu:

“Motiv postoji i svi su svjesni šta nam donose pobjede u ovim utakmicama. Pomoći će nam utakmice koje smo već igrali protiv njih, moramo pratiti sve o njima i biti sigurni kakvi su. Igrači koji ne igraju u klubovima, a dobri su, ne možemo riješiti taj problem. Najvažnije je iskustvo u ovim situacijama, tako da nećemo gledati ljepotu u ovim utakmicama, nego samo da dođemo do pobjeda koje nam trebaju”.

Selektor Bajević za subotu najavio press, otkrivamo ko će mu biti saradnici

Konferencija za medije na kojoj će službeno biti predstavljen selektor A reprezentacije Duško Bajević, bit će održana u subotu, 25. januara, u 11 sati u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Informacija je potvrđena iz NSBiH, a na njioj bi bajević trebao objaviti imena svojih saradnika.

Potom je riječ uzeo Zvjezdan Misimović:

“Nemam namjeru preseliti se u Sarajevo, ostajem u Minhenu. Ima neki kodeks kako se igrači moraju ponašati. Djeca gledaju u njih i moraju biti primjer van terena. Posebno kada se nosi dres naše reprezentacije. Ko god bude pružao dobre partije, nije zaboravljen. Nama svaka pomoć dobro dolazi i nadam se da će što više igrača biti u igračkom procesu”.

Zatim je selektor govorio o Luliću:

“Lulić je svojim zadnjim nastupom pokazao šta je i kakav je. On je spreman da pomogne reprezentaciji i nećemo žuriti. Imamo dosta vremena i trebamo biti sigurni u ono što slijedi. Moraju biti spremni igrači za meč i ne smijemo pogriješiti. Nemamo pravo na grešku. Poslije svega svi će dati sve od sebe kako bi se utakmica dobila.”

Misimović se nadovezao na izjavu za Lulića:

“Sigurno da ću imati utjecaj u svlačionici na igrače. Bitan je faktor atmosfera za ove utakmice. Nemamo puno vremena za ostale stvari tako da ona mora biti na vrhuncu”.

O svojoj budućnosti na klupi BiH, Bajević je kazao:

“Ne razmišljamo o mandatu nakon EP i o Kataru poslije. Samo je ova utakmica u planu i ne znam da li zavisi moj mandat o rezultatima. Stručni stab je odličan, veoma ozbiljan i ja mu vjerujem. Radit ćemo dobre analize kako bi što spremniji bili. Moramo dobiti te utakmice”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije