Bahato slavio gol, dobio crveni za B ekipu: Ne igra El Clasico!

Radiosarajevo.ba
Bahato slavio gol, dobio crveni za B ekipu: Ne igra El Clasico!
Foto: Screenshot / Rodrygo zabio je krasan gol za 2-0 u 87. minuti utakmice

U porazu protiv Sociedada (3-4) zabio je zadnji gol za prvu momčad Real Madrida, a onda je „nestao s mape“. Zidane ga je držao na klupi pa ga je poslao u drugu ekipu, a sad kad je opet silom prilika trebao dobiti priliku, neće moći igrati jer je zbog gluposti dobio crveni karton na utakmici Realove druge ekipe protiv SS Reyesa (2-0).

Mladi Rodrygo (19) zabio je krasan gol za 2-0 u 87. minuti utakmice te ga bizarno odlučio proslaviti digavši ruke ispred protivničkog golmana. Iako je golman Reyesa prvi provocirao, Brazilac je za to dobio žuti karton, a imao je nešto i za poručiti protivničkim igračima kad su ga opkolili te mu je sudac dao i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Eden Hazard (29) povrijedio se u porazu protiv Leganesa (1-0) te je to trebala biti prilika za mladog Brazilca da nastupi u El Clasicu. Ali, to neće moći napraviti jer su pravila takva da ako se dobije crveni karton za drugu ekipu, ne može se nastupiti ni u dresu prve.

Ali, možda će Rodrygo zaigrati u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja u srijedu. Ili će mu Zidane održati lekciju zbog gluposti pa ga još jednom ostaviti na tribinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije