Gol godine u Premiershipu: Martial izveo čaroliju

Radiosarajevo.ba
Gol godine u Premiershipu: Martial izveo čaroliju
Facebook / Martial

Anthony Martial  postigao je gol i na trećoj utakmici u zadnjih šest dana, ali pogodak kao ovaj u pobjedi Manchester Uniteda nad Watfordom (3:0) u 27. kolu Premiershipa još nije zabio u karijeri.

Manchester United je prije četiri i po godine za njega još kao tinejdžera platio Monacu 60 miliona eura, a velemajstorskom akcijom i egzekucijom za 15. gol ove sezone te 63. ukupno za United pokazuje da je bio vrijedan tolikog bogatstva.

Martial je loptu primio suviše lijevo u kaznenom prostoru, a vratar Foster mu je k tome i dobro zatvorio ugao istrčavanjem i još bolje obranio prvi udarac Unitedovog napadača. 

Međutim, lopta se odbila do Martiala, ali on je prima u mrtvom uglu, okružen s golmanom i čak tri igrača protivnika. Cijele ove pratnje Martial se sjajno rješava rolicom kojom ih sve šalje u prazno, a onda golmana i protivničke igrače prebacuje šmekerski potkopanom loptom.

Ona se lagano otkotrljava u mrežu, a Old Trafford je u ekstazi. 

 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije