Atletico podijelio bodove s Bayernom, Liverpool slavio minimalnu pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Atletico podijelio bodove s Bayernom, Liverpool slavio minimalnu pobjedu
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Bilo je dramatično večeras u susretima petog kola Lige prvaka, poslije kojih su poznati još neki učesnici osmine finala.

Dilema o putnicima iz grupe C u narednu fazu večeras je i definitivno otklonjena, nakon što su Porto i Manchester City podijelili bodove (0:0), a Marseille upisao prvu pobjedu protiv Olympiakosa (2:1) zahvaljujući golovima Payeta s bijele tačke.

Gusto je u grupi B, gdje je Real ranije večeras poražen u Ukrajini od Shakhtara (2:0). 

Inter je visio jedno vrijeme, ali je trijumfom u gostima kod Borussia Monchengladbach zadržao nadu u osminu finala. Poveo je italijanski tim preko Darmiana, izjednačio Plea, a zatim Lukaku s dva gola podigao na 1:3. Konačnih 2:3 postavlja Plea.

U jednom od večerašnjih derbija Liverpool je savladao Ajax pogotkom Curtisa Jonesa (1:0) te ovjerio prolazak iz grupne faze, dok je Atalanta neprijatno iznenadila remijem kod kuće sa Midtjyllandom (1:1).

Bayern i Atletico su odigrali neriješeno (1:1). Madriđani su poveli preko Joao Felixa u prvom poluvremenu, da bi Thomas Muller četiri minute prije kraja poentirao iz jedanaesterca i tako uskratio ekipu Diega Simeonea za ovjeru plasmana u osminu finala, piše SportCentar.

Ovo su rezultati utakmica:

Grupa A:

Lokomotiv – Red Bull Salzburg 1:3

Atletico – Bayern 1:1

Grupa B:

Shakhtar – Real Madrid 2:0

Borussia M. – Inter 2:3

Grupa C:

Porto – Manchester City 0:0

Marseille – Olympiakos 2:1

Grupa D:

Atalanta – Midtjylland 1:1

Liverpool – Ajax 1:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije