Široki se na Pecari revanširao Slobodi

0
Radiosarajevo.ba
Široki se na Pecari revanširao Slobodi
Foto: Jabuka.tv / Široki - Sloboda

Fudbaleri Širokog Brijega su nastavili ostvarivati dobre rezultate, a večeras su se na Pecari Slobodi revanširali za svoj najteži poraz ove sezone, koji im je tuzlanski tim nanio u prvom dijelu sezone savladavši ih s 3:0. 

Potpuno su momci Tonija Karačića večeras nadigrali Tuzlake, te na kraju slavili visokim rezultatom, identičnim kojim ih je Sloboda savladala u ranije pomenutom meču – 3:0. 

Sve je bilo riješeno već u prvih pola sata, pošto je već tada na semaforu stajalo 3:0 u korist Širokobriježana. 

Od početka je ekipa Tonija Karačića silovito krenula ka golu Adnana Golubovića, a u 6. minuti im je dosuđen penal nakon što je mladi Devedžić oborio Radeljića u kaznenom prostoru. 

Šut Tonija Jovića s bijele tačke odbranio je Golubović, ali je potom loptu u mrežu poslao Viktor Angelov za 1:0. Ipak, mora se reći da se tu radilo i o pogrešnoj odluci sudije Admira Musića, koji je morao dosuditi indirekt za Slobodu, pošto je Angelov prerano utrčao u kazneni prostor pri izvođenju penala Jovića. 

Makedonac Angelov je u 17. minuti udvostručio vodstvo svog tima nakon ubačaja Ćorića i sjajnog poteza Vukoje koji mu je propustio loptu. 

Kada se činilo da se Sloboda oslobodila pritiska i kada su gosti počeli nešto više vremena provoditi na protivničkoj polovini, došao je i treći gol Širokog. 

Alen Jurilj je primio loptu nakon centaršuta s lijeve strane, namjestio se na lijevu nogu i matirao Golubovića za 3:0. Bilo je to u 29. minuti. 

Ušlo se potom u miran finiš prvog dijela i Široki je na odmor otišao s prednošću od 3:0. 

Prva prilika u nastavku viđena je već u 48. minuti kada nakon greške odbrane gostiju lopta dolazi do Marića, čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora ipak blokiran. 

Sloboda je svoj prvi šut u okvir gola imala tek u 56. minuti. Tada je Predragović šutirao iz slobodnjaka, ali se pred svoj gol vratio Angelov i glavom spriječio loptu da uopšte dođe do gola i golmana Miškića. 

Drugo poluvrijeme je očito bila samo čista formalnost za oba tima, te je tempo igre potpuno bio opao. Angelov je u 68. minuti prijetio udarcem s distance, koji je ipak završio pored gola. 

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Široki je rutinski priveo meč kraju te je rezultat ostao 3:0 u njihovu korist. 

Sa ova tri boda Široki je na petoj poziciji sa 28 bodova, dok Sloboda ima devet manje i osmoplasirana je, prrenosi SCSport. 

Premijer liga BiH, 17. kolo: 

Široki Brijeg – Sloboda 3:0 (Angelov 6′, 17′, Jurilj 29′) 

Široki Brijeg: Miškić, Ćorić (Cipetić), Radeljić, Jurić, Marić (Mašić), Stanić, Vukoja, Begić (Pervan), Jurilj (Ikić), Jović (Brekalo) i Angelov. 

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Beganović, Tomašević, Osmić (Kovačević), Maksimović (Ristić), Predragović, Kadrić, Alić (Hasuk) i Mujagić (Halvadžić).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije