Arturo Vidal se oprostio od dresa reprezentacija Čilea

Anadolija
Arturo Vidal se oprostio od dresa reprezentacija Čilea
Arturo Vidal (30), iskusni vezni fudbaler minhenskog Bayerna, nakon sinoćnjeg poraza Čilea od Brazila rezultatom 0:3 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, objavio je da se oprašta od dresa nacionalnog tima.

Čile je porazom u Sao Paolu ostao na šestom mjestu kvalifikacija, a samim tim i bez plasmana na Mundijal.

Vidal je kazao da njegova odluka dolazi u trenutku kada ga “boli duša“, jer je zbog suspenzije morao propustiti posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Brazila.

On je zajedno sa Alexisom Sanchezom, fudbalerom Arsenala, bio dio zlatne čileanske generacije koja je 2015. i 2016. godine osvojila Copa Americu.

“Hvala vam momci za sve ove zajedničke godine, što ste mene naučili i pokazali zemlji da je uz veliki trud i rad sve moguće“, poručio je Vidal preko Twittera.

Juan Antoniio Pizzi, selektor Čilea, je nakon poraza od Brazila, također, najavio da će napustiti klupu reprezentacije.

Vidal je profesionalnu karijeru počeo u Colo-Colu, a nastavio u Bayeru iz Leverkusena iz kojeg je 2011. godine prešao u Juventus. U Bayernu je od 2015. godine. Za bavarski klub odigrao je 96 takmičarskih utakmica i postigao 17 golova. U dresu nacionalnog tima Vidal je nastupio 97 puta uz 23 pogotka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije