Arsene Wenger se oprostio od vjernih navijača, igrača i svog Arsenala

Radiosarajevo.ba
Arsene Wenger se oprostio od vjernih navijača, igrača i svog Arsenala

Arsene Wenger se oprostio od navijača Arsenala na prepunom stadion Emirates u Londonu. Nakon 22 godine vođenja Arsenala ovo mu je bila posljednja utakmica na domaćem terenu. U ovom periodu Wenger je sa Arsenalom osvojio tri titule Premier lige i sedam FA kupova.

Arsenal je u ovoj utakmici ubjedljivo porazio Burnley sa 5:0.  Između ostalog, fantastičan gol za Arsenal je postigao Bosanac Sead Kolašinac, koji igra i za Reprezentaciju BiH.

Nakon završetka utakmice, priređen je emotivan rastanak kluba i navijača od njihovog dugogodišnjeg trenera. U svom govoru, Wenger je odao počast Alexu Fergusonu kojem je poželio brz oporavak. Podsjećamo, sir Alex Ferguson, bivši menadžer Manchester Uniteda je u subotu ove sedmice doživio moždani udar i nalazi se u kritičnom stanju.

„Ovaj tim ima specijalni kvalitet. Molim vas podržite ih naredne sezone jer to zaslužuju. Želio bih da završim ovaj govor sa samo jednom jednostavnom rečenicom: Nedostajat ćete mi“, rekao je Wengere u svom oproštajnom govoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije