Slavlje uz grmljavinu: Zrinjski osvojio naslov prvaka BiH treći put zaredom

Radiosarajevo.ba
Slavlje uz grmljavinu: Zrinjski osvojio naslov prvaka BiH treći put zaredom

Zrinjski je današnjom pobjedom od 3:1 nad Širokim Brijegom po treći put zaredom postao prvak BiH u nogometu.

Osvajanje titule dva kola prije kraja prvenstva mu je omogućio Željezničar koji je današnjim porazom u Bijeljini definitivno otpao iz trke za titulu prvaka BiH.

Utakmica u Bijeljini je počela pola sata ranije, a u slučaju pobjede Radnika, otvarala se mogućnost da Zrinjski titulu proslavi već danas, tako da se s razlogom osluškivao rezultat iz Bijeljine.

Zrinjski je prvo poluvrijeme završio vođstvom od 1:0, nakon što je već u 55 sekundi meča gol postigao Hrvoje Barišić. Početkom drugog poluvremena je prvo stigla vijest da je Radnik golom Dine Beširovića poveo protiv Željezničara, da bi ubrzo nakon toga Nemanja Bilbija povisio vođstvo Zrinjskog na 2:0. Euforija je mogla početi.

Široki je zatim preuzeo inicijativu i u 83 minuti zabio za 2:1, što je dovelo utakmicu u dramatičnu završnicu. Ipak, Miloš Filipović je golom iz odličnog protunapada u 92-oj minuti utakmice postigao treći gol za Zrinjski. Time je ovjerio pobjedu Zrinjskog i novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

Igrači Zrinjskog su s posljednjim sudijskim zviždukom počeli sa svojim navijačima slaviti titulu po snažnom nevremenu i uz jaku grmljavinu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije