Arsenal posustaje u borbi za sami vrh tabele, sigurna pobjeda Tottenhama

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal posustaje u borbi za sami vrh tabele, sigurna pobjeda Tottenhama
Foto: X.com / Slavio Fulham

U dramatičnom okršaju na terenu, Fulham i Arsenal suočili su se u okviru 20. kola Premier lige, označivši kraj fudbalskog nadmetanja u Engleskoj u 2023. godini.

Fulham je ušao u utakmicu s ozbiljnim izazovima, budući da su prethodne tri utakmice završile porazom, a njihova ofanziva nije pronašla put do mreže. S druge strane, Arsenal je prolazio kroz krizu rezultata, ne ostvarivši pobjedu u posljednje dvije utakmice, uključujući neočekivani poraz od West Hama u prošlom kolu na vlastitom terenu.

Unatoč lošoj formi, Arsenal je dobro otvorio utakmicu, a Bukayo Saka je iskoristio odbijanac nakon pokušaja Gabriela Martinellija, postigavši svoj šesti gol u ovoj sezoni.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Međutim, Fulham je odmah uzvratio, s prvim izlaskom na teren nakon 15 minuta. Raul Jimenez imao je sjajnu priliku nakon preciznog dodavanja Cairneya, ali golman Raya fantastično brani njegov pokušaj.

U 29. minuti isti igrač, Jimenez, dolazi do dobre situacije ponovno, matirajući golmana nakon odličnog dodavanja Cairneya. Uprkos nekoliko opasnih pokušaja s obje strane, prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1:1.

U drugom dijelu, Fulham je preokrenuo rezultat u svoju korist u 60. minuti. Palhinha je šutirao , ali mu je pokušaj blokiran, a Reid uspijeva zabiti, postavljajući rezultat na 2:1.

Samo četiri minute kasnije, Saka propušta priliku za Arsenal. U 88. minuti, Pereira sjajno izvodi slobodan udarac, ali lopta pogađa prečku gola čuvara mreže Raye.

U drugoj utakmici od 15 sati, Tottenham se suočio s Bournemouthom, a domaći su fudbaleri pokazali odlučnost nakon prethodnog poraza od Brightona (4:2). Bournemouth je ušao u utakmicu sa nizom od osam utakmica bez poraza.

Već od devete minute, domaćini su preuzeli kontrolu, a Lo Celso je uputio precizno dodavanje za Sarra, koji je postigao prvi gol utakmice, donoseći vodstvo od 1:0. Son je pokazao sjajan dribling u 26. minuti, ali je njegov udarac zaustavio golman Neto. Strijelac gola, Sar, morao je napustiti igru u 32. minuti zbog ozljede.

Kluivert nije iskoristio veliku priliku u 45. minuti nakon odbijanca, dok je Solanke iz Bournemoutha snažno pucao, ali je njegov udarac završio na prečki. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:0 u korist Tottenhama.

U 72. minuti, Son Heung-Min postiže drugi gol za domaćine nakon asistencije Lo Celsa. Osam minuta kasnije, Richarlison povećava vodstvo na 3:0.

U 84. minuti, utješni gol za goste postiže Scott nakon asistencije Taverniera. Tottenham je tako pokazao svoju dominaciju i očekivano slavio s rezultatom 3:1, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije