Premier liga Engleske: City slavio protiv Sheffielda, Anela Ahmedhodžića nije bilo zbog suspenzije

0
Radiosarajevo.ba
Premier liga Engleske: City slavio protiv Sheffielda, Anela Ahmedhodžića nije bilo zbog suspenzije
Foto: X.com / Slavlje nogometaša Manchester Cityia

U programu od 16 sati, danas, 30. decembra, imali smo četiri utakmice u Premier ligi Engleske, a igralo se 20. kolo.

Aston Villa je slavila protiv Burnleya, golove za Aston Villu postizali su Bailey,Diaby i Luiz, a sa druge strane golove su postizali Zeki Amdouni i Lyle Forster.

Sander Beger je dobio crveni karton u drugom poluvremenu u ekipi Burnleya. Ali i sa igračem manje tim Vincenta Kompanya je izjedačio golom Lyle Forstera.

Igrači Milana na dresovima imali druga prezimena, otkriven razlog: 'To je važna gesta'

Igrači Milana na dresovima imali druga prezimena, otkriven razlog: 'To je važna gesta'

Ipak sa bijele tačke u 88. minuti Douglas Luis postiže gol za novo vodstvo tima Unai Emerya. Konačni rezultat utakmice bio je 3:2 u korist Aston Ville.

Crystal Palas i Brentford su odmjerili snage, a ekipa Roya Hodgsona slavila je rezultatom 3:1. Michael Olise je postigao dva gola i Eze jedan što je bilo dovoljno za pobjedu Crystal Palasa. Za Brentford gol je postigao Keane Lewis Potter.

Manchester City je na svom stadionu ugostio Sheffield United te ostvario još jednu pobjedu rezultatom 2:0, što ih čini ponovno dominantnim na pobjedničkom kolosijeku nakon nedavne pobjede protiv Evertona.

Domaći igrači su dobro otvorili utakmicu, a u 14. minuti Rodri je postigao prelijep gol nakon sjajne asistencije Fodena. Rezultat se nije mijenjao sve do 61. minute, kada je sjajni argentinski napadač Alvarez postigao svoj šesti gol ove sezone, ponovno koristeći asistenciju Fodena.

Ova pobjeda dodatno potvrđuje dobre igre Manchester Citiya. Anela Ahmedhodžića nije bilo zbog suspenzije.

Wolves je na svom stadionu deklasirao Everton u utakmici koja je obećavala uzbuđenje. Wolvesi su u utakmicu ušli u dobrom nizu, sa posljednje dvije pobjede, dok je Everton došao nakon nedavnog poraza od Manchester Cityja.

Već u 25. minuti utakmice, mreža gostiju se prvi put zatresla kada je Kliman postigao svoj prvi pogodak ove sezone. Rezultat na poluvremenu bio je 1:0 u korist domaćina.

U drugom dijelu, u 53. minuti, Cunha je nakon asistencije Hwang Hee-Chana postigao drugi gol za Wolves, podižući rezultat na 2:0. Osam minuta kasnije, Dawson je postigao još jedan pogodak, stavljajući pečat na uvjerljivu pobjedu od 3:0.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, čime Wolves nastavlja svoj sjajan niz pobjeda, piše SC Sport.

Podsjetimo, ranije su snage odmjerili Lutin i Chelsea, a slavili su Plavci iz Londona rezultatom 2:3.

U toku je meč Nottingham Forest - Manchester United, koji je počeo u 18.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije