Argentinski junak Rojo: Mundijal tek sada počinje

AA
Argentinski junak Rojo: Mundijal tek sada počinje
Foto: Wikipedia / Marcos Rojo

Fudbalska reprezentacija Argentine “plesala“ je na ivici ispadanja sa Svjetskog prvenstva još u grupnoj fazi, ali se u 86. minuti utakmice s Nigerijom u protivničkom šesnaestercu pojavio defanzivac Marcos Rojo i sjajno pogodio s desetak metara za trijumf rezultatom 2:1 i status argentinskog junaka.

Prethodno je u utakmici posljednjeg kola grupe D koju su Argentinci morali dobiti, pogodio Lionel Messi u 14. minuti za vodstvo, da bi Victor Moses izjednačio iz penala u 51. minuti.

"Pobjeda nam je bila izuzetno potrebna. Nakon poraza od Hrvatske uspjeli smo se skupiti i konsolidovati redove. A, sada počinje Svjetsko prvenstvo. Rekao sam da želim postići gol i znao sam da ću to uraditi. Moja porodica mi je bila podrška iako stvari nisu išle u pravom smjeru. Ovo je nevjerovatna emocija i sada kreće ono pravo", kazao je Rojo.

Argentina je na kraju nadmetanja u grupi D zauzela drugo mjesto sa četiri boda, pet manje od prvoplasirane Hrvatske, ali jedan više od trećeplasirane Nigerije. Posljednji u grupi ostao je Island s jednim bodom.

U osmini finala Svjetskog prvenstva Argentina će se 30. juna u Kazanu sastati sa Francuskom, pobjednikom grupe C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije