Argentinska mašina je proradila: Dva gola Messija i dva Mbappea za lagan trijumf

0
Radiosarajevo.ba
Argentinska mašina je proradila: Dva gola Messija i dva Mbappea za lagan trijumf
Foto:Skysports / Lionel Messi

Završene su utakmice posljednjeg 6. kola grupne faze Lige prvaka u grupi A, u kojoj je već ranije sve bilo poznato što se tiče putnika u nokaut fazu i Evropsku ligu, a pobjedama su ovaj dio takmičenja okončale ekipe PSG-a i RB Leipziga.

PSG je na Parku prinčeva savladao belgijski Club Brugge sa 4:1, ali je uprkos porazu Manchester Cityja od Leipziga (2:1) završio drugi na tabeli te ga očekuje teži žrijeb u osmini finala.

Sjajni Kylian Mbappe je u prvih sedam minuta utakmice dao dva gola i odmah osigurao Svecima veliku prednost, koju je u 38. minuti na 3:0 povisio Lionel Messi fenomenalnim golom, piše Scsport.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Portali zbog autorskih prava ne smiju prikazivati golove sa utakmica, a gol Messija možete pogledati na linku OVDJE.

U 68. minuti je na 3:1 smanjio Rits, da bi pobjedu PSG-a petnaest minuta prije kraja iz penala ovjerio Messi, svojim drugim golom večeras.

Za pobjedu Leipziga od 2:1 nad Cityjem pogađali su Szoboszlai u 24. i Andre SIlva u 71. minuti, dok je poraz Građana ublažio Riyad Mahrez u 77. minuti. Tad je postavio konačan rezultat utakmice 2:1.

U 84. minuti je glupost napravio Kyle Walker i dobio crveni karton zbog kojeg će propustiti najmanje prvu utakmicu osmine finala…

Nije to jedina stvar koja će brinuti Guardiolu nakon ove utakmice, pošto se u finišu meča povrijedio i Nathan Ake, stoper tima iz Mančestera. Morao ga je zamijeniti Ruben Dias, koji je danas dobio zaslužen odmor.

Leipzig je tako prekinuo Cityjev niz od 7 uzastopnih pobjeda, a s trećeg mjesta ide u Evropsku ligu, dok je sezona u Evropi gotova za posljednjeplasirani Brugge.

Liga prvaka, 6. kolo:

PSG – Club Brugge 4:1

RB Leipzig – Manchester City 2:1

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije