Ronaldo se oglasio i spomenuo Messija: "To je velika laž..."

0
Radiosarajevo.ba
Ronaldo se oglasio i spomenuo Messija: "To je velika laž..."
Foto: The news / Georgina i Ronaldo

Lionel Messi sinoć je po rekordni sedmi put ponio laskavo priznanje Zlatna lopta, koje se dodjeljuje najboljem fudbaleru u sezoni iza nas.

Argentinski fudbaler je iza sebe ostavio Bayernovog Roberta Lewandowskog, a mnogi su mišljenja kako je Poljak više zaslužio ovu nagradu.

Konačni poredak deset najboljih: Lionel Messi, Robert Lewandowski, Jorginho, Karim Benzema, Kante, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah, Kevin De Bruyne, Kylian Mbappe i Gianluigi Donnarumma.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Iznenađujuće ili ne, Portugalac Cristiano Ronaldo zauzeo je tek šesto mjesto, a on se putem svog Instagrama oglasio neposredno prije samog proglašenja pobjednika.

U svom obraćanju žestoko je napao organizatore ovog laureata, rekavši kako su izmislili njegovu izjavu u vezi Lea Messija.

"Današnji ishod objašnjava prošlosedmičnu izjavu Pascala Ferrea, kada je rekao da sam mu povjerio da mi je jedina ambicija da završim karijeru sa više zlatnih lopti od Lionela Messija. Lagao je, koristio je moje ime da promoviše sebe i medij za koji radi.Neprihvatljivo je da osoba odgovorna za dodjelu ovako prestižne nagrade može da laže na ovaj način, u apsolutnom nepoštovanju prema nekome ko je oduvijek poštovao 'France Football' i Zlatnu loptu. I danas je ponovo lagao, pravdajući moje odsustvo sa Gala navodnim karantinom koji nema razloga da postoji", saopštio je Ronaldo, dodavši:

"Uvijek želim da čestitam onima koji pobjeđuju, u okviru sportskog duha i fair-playa koji su vodili moju karijeru od početka, i to radim jer nikada nisam protiv nikoga. Uvijek pobjeđujem za sebe i za klubove koje predstavljam, pobjeđujem za sebe i za one koji me vole. Nikoga drugog ne pobjeđujem".

"Najveća ambicija u mojoj karijeri je osvajanje državnih i međunarodnih titula za klubove koje predstavljam i za reprezentaciju moje zemlje. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da budem dobar primjer svima koji jesu ili žele da budu profesionalni fudbaleri. Najveća ambicija u mojoj karijeri je da svoje ime ostavim zapisano zlatnim slovima u istoriji svjetskog fudbala", dodao je.

Sjajni Portugalac je u karijeri pet puta osvajao Zlatnu loptu, a njegov vječni rival Messi nakon sinoć ima dvije više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije