Antoine Griezmann od narednog ljeta novi igrač Manchester Uniteda?

Radiosarajevo.ba
Antoine Griezmann od narednog ljeta novi igrač Manchester Uniteda?
Čelnici Manchester Uniteda nadaju se da će prijateljstvo između Antoinea Griezmanna i Paula Pogbe dodatno doprinijeti u utrci za zvijezdom Atletico Madrida, kojeg žele vidjeti u svojim redovima već naredne sezone.

Kako piše portal Teamtalk.com, francuski napadač, kojeg su ovog ljeta veoma često povezivali sa Unitedom, Arsenalom i Čelzijem, nedavno je otpustio svog menadžera zbog tvrdnji da će uskoro okrenuti leđa španskoj Primeri i prebaciti se u englesku Premier ligu. No, kako se sve češće spominje i odlazak Diega Simeonea, njegovog mentora i trenera madridskog Atletica, u Englesku tako je i sve izvjesnije da bi Griezmanov transfer mogla biti najveća sportska priča narednog ljeta.

U skladu s tim United se nada da će imati prednost pri kupovini Griezmanna, zbog toga što se u njihovim redovima nalazi njegov blizak prijatelj i kolega iz nacionalne selekcije, Paul Pogba.

Griezmann je već ovog ljeta bio predmet interesovanja Arsenala i PSG-a, ali je na te ponude odgovorio negativno, jer su stigle tokom Europskog prvenstva u Francuskoj, ali je najavio da će nove angažmane tražiti uskoro i to bez agenta.

U njegov prelazak na Old Trafford uvjeren je i skaut Real Sociedada, Eric Olhats, za kojeg Griesmann kaže da je njegov mentor, a koji je otkrio ovog igrača na omladinskom turniru u Montpellieru.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije