Aleksandar Kosorić: Dok sam ja kapiten bojkot nije moguć

Radiosarajevo.ba
Aleksandar Kosorić: Dok sam ja kapiten bojkot nije moguć
Fudbalski klub Željezničar sutra će u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica odmjeriti snage s aktuelnim prvakom Zrinjskim.

Danas je u prostorijama ekipe iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Miloš Kostić i kapiten Aleksandar Kosorić. 

"Sutra nas čeka utakmica protiv aktuelnog prvaka naše države. Radi se o kvalitetnoj ekipi s dosta kvalitetnih pojedinaca koji su uspjeli da ostave kostur ekipe na okupu i u ovih par kola su pokazali da posjeduju taj kvalitet o kojem pričamo. Iza sebe smo imali turbulentnu sedmicu - dva poraza, a jedan je bio baš bolan, onaj protiv Viteza. Pokušavamo da se izdignemo i pokažemo zajedništvo, želimo pokazati da je to samo bila loša sedmica. U narednu utakmicu želimo ući maksimalno koncentrisani, ekipa Zrinjskog je dobra, ali nije nepobjediva. Ako budemo pravi, u što neću da sumnjam, doći će i pravi rezultat", kaže Kosorić.

Kosorić je odgovorio i na pitanje o sastanku s navijačima.

"Imali smo sastanak s predstavnicima naših najvjernijih navijača, koji su uvijek uz nas. Tu je bio jedan porodični sastanak, na kojem smo dobili punu podršku. Pokušali na relativno nove igrače prenijeti šta znači ovaj grb i ovaj klub. Sigurno da nam je nedostajala veća volja i ona će se povećati. Sigurno da smo ovim gestom pokazali da smo veliki klub i u ovim trenucima kada je jako teško. Postoje ljudi sa strane, koji su ovo možda i jedva čekali te pucaju na nas iz svakog ćoška, ali mi smo pokazali da smo jedna velika porodica i sigurno da ćemo izaći još jači iz ovoga", ističe Kosorić i dodaje:

"Atmosfera sigurno nije onakva kakvu očekujemo, ali kažem da iz dana u dan raste optimizam i atmosfera je sve bolja. Zrinjski nam možda dolazi u najboljem trenutku i sigurno nam neće faliti motiva te ćemo to prenijeti i na teren. Ekipa će sigurno dati svoj maksimum, jer smo svi svjesni da ovo u posljednje dvije utakmice ne valja. Protiv Širokog smo pokazali sve što znamo, a protiv Viteza smo pokazali kako ne treba. Učimo iz naših grešaka, sigurno da će sve biti na dobrom nivou. Želim pozvati navijače da nas podrže", kaže Kosorić.

"U svlačionici nemamo problema. Da se nadovežem i na priče o bojkotu. Ovdje kao kapiten ekipe odgovorno tvrdim da dok sam ja član ekipe, da li igrao ili bio na klupi, sa sigurnošću reći da se takve stvari ne mogu desiti, dakle bojkot bilo kojeg trenera. Svlačionica to nikada ne bi uradila, jer bi tako radili protiv sebe i pokazali svoju slabost. Protiv Širokog smo odigrali dobro, Sloboda je u datom trenutku bila bolja od nas, možda je imala više motiva nego mi u tom trenutku, ali ako smo pametni naučit ćemo iz naših grešaka", dodaje Kosorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije