Musemić: Fatić i čelnici kluba treba da se dogovore o njegovom statusu

Fena
Musemić: Fatić i čelnici kluba treba da se dogovore o njegovom statusu
/ Fena
Fudbalski klub Sloboda u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Tušanj odmjerit će snage s Fudbalskim klubom Čelik.

"Poznato nam je da Čelik ima unutarnjih problema, ali mi moramo gledati sebe i otvoreno kažem da bi sve osim naše pobjede bio neuspjeh. To ne znači da Zeničane ne uvažavamo. Ali, realno, mi smo trenutno puno bolji i očekujemo tri nova boda", izjavio je za Fenu trener Slobode Husref Musemić, uoči sutrašnjeg duela na Tušnju starih rivala Slobode i Čelika.

Trener „crveno-crnih“ najavio je promjene u ekipi, jer nije zadovoljan igrom protiv Zrinjskog.

"Bilo je to naše loše izdanje, pa protiv Zeničana moramo nešto promijeniti. Za sada je sigurno da neće igrati Samir Efendić, jer je u Mostaru povrijeđen. Mada je jučer trenirao, odmorit ću ga s obzirom na to da je odigrao skoro sve utakmice u ovoj i prošloj sezoni i treba mu osvježenja", kaže Musemić.

Umjesto Efendića na desnom boku bit će Darko Todorović, dok će mjesto u špicu vjerovatno biti povjereno prvom strijelcu, Sulejmanu Krpiću.

Već nekoliko utakmica na poziciji stopera nema Ivana Kostića. Musemić je prednost dao Aldinu Džidiću.

"Pred meč sa Zrinjskim Kostić se žalio na neku povredu. Imamo dosta igrača u rezervi. I drugima moram dati priliku da se pokažu. Kostić bi morao malo više da bude profesionalac, da se više posveti radu na treninzima. Moj stav je poznat, uvijek će igrati najbolji", dodaje Musemić.

Musemić je svojevremeno rekao da nije zadovoljan Ivanom Fatićem, te da je taj igrač sada problem uprave kluba, a ne njegov. Fatić u ovom prvenstvu još nije debitovao za Slobodu.

"Ja sam svoje rekao, a Fatić i čelnici kluba treba da se dogovore o njegovom statusu. Trenutno sam fokusiran samo na duel s Čelikom", ističe Musemić.

Utakmica Sloboda - Čelik igra se sutra na Tušnju od 17.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije