Ajax: Šokantno saopćenje o zdravstvenom stanju Abdelhaka Nourija

Radiosarajevo.ba
Ajax: Šokantno saopćenje o zdravstvenom stanju Abdelhaka Nourija
Nakon što je u subotu fudbalski svijet zaprepastio kolaps fudbalera Ajaxa Abdelhaka Nourija, u četvrtak je stigao novi šok.

Ajax je saopćio da je Abdelhak Nouri zadobio "ozbiljno i trajno" oštećenja mozga!

Saopćenje je došlo dva dana nakon što je klub iz Amsterdama objavio da kardiološki pregled i skeniranje mozga 20-godišnjeg fudbalera nisu otkrila nikakve anomalije.

"Svi smo u šoku, nitko ne može vjerovati. Abdelhak je veliki talent, ali nažalost nikada nećemo znati kako bi izgledala njegova karijera", kazao je Ajaxov direktor i bivši golman Edwin van der Sar.

Mladi veznjak se srušio u subotu za vrijeme prijateljske utakmice protiv Werdera. Srušio se zbog snažne aritmije srca. Bio je bez svijesti, ali stabilno. Nakon što je ambulantnim kolima prevezen u obližnju bolnicu, kasnije je helikopterom prebačen u Innsbruck.

Liječnici su nakon pregleda u bolnici u Innsbrucku utvrdili kako njegovo srce 'djeluje normalno' i kako nije oštećeno," a poručili su i kako nisu pronađene neurološke anomalije. Nažalost, to se nije pokazalo točnim jer su mladići dijagnosticirana ozbiljna i trajna oštećenja mozga. 

Nouri je za seniorsku momčad Ajaxa debitirao u septembru prošle godine, a do sada je za prvi sastav 'kopljanika' upisao 15 nastupa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije