Užas na utakmici Ajaxa: Igrač se srušio nasred terena, spašavali ga helikopterom

Radiosarajevo.ba
Užas na utakmici Ajaxa: Igrač se srušio nasred terena, spašavali ga helikopterom
Prijateljska utakmica između holandskog Ajaxa i njemačkog Bremena prekinuta je zbog teške povrede koju je pretrpio jedan od igrača holandskog kluba.

Tačnije, tokom 72. minute iz još uvijek nepoznatih razloga na teren se jednostavno srušio  Abdelhak Nouri, nakon čega su njegovi saigrači i protivnici povikali upomoć. Glavni sudija prekinuo je susret, te su uskoro na teren stigla i kola hitne pomoći, sa ljekarima koji su pomagali Nouriju.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno, te je uskoro angažirana i helikopterska jedinica hitne pomoći, koja je Nourija hitno prevezla u bolnicu, zbog teškog stanja. Pretpostavlja se da je igrač tokom utakmice imao problema sa radom srca, a njegovo zdravstveno stanje još uvijek je neizvjesno.

Utakmica je u potpunosti prekinuta, budući da je riječ o prijateljskoj utakmici ova dva tima, te su sa vidnom zabrinutošću i navijači i nogometaši napustili teren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije