Manchester United osvojio Europsku ligu: Crveni đavoli ukrotili Kopljanike

Radiosarajevo.ba
Manchester United osvojio Europsku ligu: Crveni đavoli ukrotili Kopljanike
Drugo najveće europsko klupsko finale odigrano je u Stockholmu, a sastali su se Manchester United i Ajax.

Manchester United je od samog početka zagospodario zelenim travnjakom, te u uvodnim minutama u nekoliko navrata stizao pred vrata Onane.

No, nogometaši Ajaxa lakoćom su otklanjali opasnost pred svojim vratima, i u prvim minutama mirno preživjeli početno odmjeravanje snaga.

Ajax je prvi ozbiljniji pokušaj imao u 15. minuti. Younes je prošao lijevom stranom, lijepo odigrao za Traorea čiji udarac ipak bez problema brani Romero.

Engleski predstavnik stigao je do prednosti u 18. minuti. Paul Pogba snažno je šutirao s ruba kaznenog prostora, a lopta je pogodila suparničkog igrača Sancheza, promijenila smjer i u velikom luku završila iza leđa nemoćnog Onane.


Ajax 0-1 Manchester United 24.05.2017 HD by gashiylli223

Nakon ovoga gola, nastavili su prijetiti igrači Man. Uniteda, Valencia je dobro šutirao u 24. minuti, ali Onana je sada bio spreman. Ajax je u prvom dijelu imao znatno veći posjed lopte (67% nakon prvih pola sata), no Kopljanici nisu uspjeli opasnije zaprijetiti vrataru Romeru.

Početak drugoga dijela odmah je donio i novi pogodak. A opet su zabili nogometaši Man. Uniteda. Juan Mata je ubacio iz kornera, Smalling samo loptu glavom spustio do Mhitarjana, koji atraktivnim potezom šalje loptu iza leđa nemoćnog Onane.


Henrikh Mikhytarian Amazing Goal HD | Ajax 0-2... by footballTV

Drugi gol Man. Uniteda šokirao je nogometaše Ajaxa, dok su Crveni đavoli mirnom igrom držali suparnika daleko od svojih vrata.

Jedan od rijetkih pokušaja prema vratima Man. Uniteda igrači Ajaxa uputili su u 67. minuti. Ziyech je tukao iz daljine, ali to nije predstavljalo opasnost za sigurnog Romera.

Navijači Ajaxa velika su očekivanja imali u 70. minuti od Ziyecha, ali njegov je udarac iz "slobodnjaka" s 18 metara završio je u "živom zidu".

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako je Manchester United osvojio Europsku ligu, i u svoje vitrine donio trofej koji mu je falio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije