Ahmetović: Beskrajno sam zahvalan majci što sam postao fudbaler

Faruk Zametica
Ahmetović: Beskrajno sam zahvalan majci što sam postao fudbaler
Mersudin Ahmetović ovog je ljeta iz tuzlanske Slobode stigao u redove Fudbalskog kluba Sarajevo kao jedan od najboljih napadača Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Već u prvom nastupu za Bordo tim upisao se u listu strijelaca. Da početak u prijestolnici bude kao iz snova nedostajala je pobjeda Bordo tima nad ljutim rivalom Željezničarom, ali je Ahmetović brzo opravdao svoju reputaciju.

"Osjećaj je zaista poseban kada postignete gol, a kada to napravite na derbiju, onda je to zaista nešto veliko. Ovaj gol će mi dugo ostati u pamćenju i već sada zauzima posebno mjesto među onim najdražim u mojoj karijeri. Svi znamo koliko znači ova utakmica navijačima Sarajeva i koliko je svaki pogodak protiv Željezničara bitan. Teško je to opisati. Jako mi je drago da sam postigao gol i nadam se da neću na tome stati", jasan je Ahmetović.

Prva službena utakmica u dresu Sarajeva i odmah "vatreno krštenje", duel koji je za navijače dva sarajevska rivala i više od utakmice.

"U gradu je napeta situacija, dosta je emocija, samo se priča o toj utakmici, o tom događaju. Nama možda i nije toliko, jer kada počne utakmica mi to i zaboravimo, skoncentrišemo se na utakmicu. Nadam se samo da ovo neće biti posljednji derbi u dresu Sarajeva", kaže Ahmetović.

Vrlo brzo se uklopio u Bordo tim, stekao prijatelje, opet se sreo s nekim starim. Najviše vremena, kaže, provodi s porodicom.

"Ja sam naučio da budem odvojen od kuće. Porodica je tu sa mnom i dosta vremena provodim s njima. Najviše se družim sa Sarićem kojeg znam od ranije, igrali smo zajedno, s Bekićima, Duljevićem... Nema problema s adaptacijom, kako van terena, tako i na terenu", ističe Ahmetović.

Njegov put da postane profesionalni fudbaler nije bio lagan, a najviše zahvalnosti za fudbalsku karijeru duguje majci.

"Znate kako je ranije teško bilo donijeti odluku da se posvetite isključivo fudbalu. Otac koji je izdržavao porodicu uvijek mi je govorio 'kakav fudbal, završi školu i traži posao', a majka me hrabrila i ona je najzaslužnija i najviše mi je pomogla. Beskrajno sam joj zahvalan što sam postao fudbaler", ističe Ahmetović.

Igrao si dugo u Rusiji, jesu li oni zaista onako impulsivni i agresivni kako to vidimo na brojnim videoprilozima koji dolaze iz te zemlje.

"Hvala Bogu, ja nisam bio u takvim situacijama. Kada sam otišao tamo nisam imao predstavu kakva je to država i o kakvoj se ligi tu radi. Kod njih je sasvim normalno da se ljudi potuku na ulici, izađu iz auta i nasrnu jedni na druge. Ja nosim lijepe uspomene iz Rusije, igrao sam sedam godina i kada god imam vremena odem u Rusiju, jer tamo imam dosta prijatelja"

Napadač Sarajeva ne želi davati velika obećanja, ali vjeruje da ekipa ima veliki potencijal.

"Ja nikada nisam volio da dajem velika obećanja. Samo teren je mjerilo. Ovo je perspektivna i mlada ekipa koja ima budućnost. Mora dosta da se radi na tome, a uz zalaganje i trud može dosta toga da se napravi", dodaje Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije