Treneri nakon derbija: Kostić zadovoljan, Hurtić žali za pobjedom

Radiosarajevo.ba
Treneri nakon derbija: Kostić zadovoljan, Hurtić žali za pobjedom
/ Miloš Kostić (Fena)
Oba trenera dali su svoje viđenje gradskog derbija na Grbavici.

Miloš Kostić, trener Željezničara, smatra da je njegov tim odigrao tešku utakmicu i zadovoljan je bodom.

"Krenuli smo hrabro u utakmicu, htjeli smo dati gol više od Sarajeva. Imali smo malu inicijativu ali je isključenje Husića skroz poremetilo naš sistem. U poluvremenu smo se dogovorili da promijenimo malo igru jer nas je Sarajevo počelo pritiskati. Jedna kontra nam je dala vodstvo, ali teško je držati koncentraciju s igračem manje jer treba znatno više trčati. Sarajevo je to iskoristilo, izjednačilo, dva puta nas je golman spašavao. Zaslužili smo bod jer su igrači ostavili srce na terenu. Nije bilo razloga da vršim sve tri izmjene jer smo se dobro branili. To bi bio rizični eksperiment jer je Bekrić dobro zatvorio sredinu, iako smo imali problema s krilima Sarajeva". kaže Kostić

U redovima Sarajeva misle da su mogli više.

"Prema očekivanju neizvjesna utakmica. Slabo smo otvorili meč, dosta novih igrača je uticalo da naša igra ne bude tečna. Primili smo jeftin gol kao na prošlom derbiju. Ipak, na vrijeme smo izjednačili, no tada je došao prekid koji je više koristio Željezničaru. Drugo poluvrijeme smo dominirali, dobro igrali preko bokova. Razumljivo da se Željezničar branio s igračem manje. Ostaje žal što nismo uzeli sva tri boda. Što se tiče Leona Benka, on nije počeo utakmicu jer nije prošao kompletan program priprema i nije fizički spreman za 90 minuta", kaže trener Sarajeva Almir Hurtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije