AEK odbio saradnju sa policijom: Ne žele predati snimke svojih navijača sa stadiona

0
Radiosarajevo.ba
AEK odbio saradnju sa policijom: Ne žele predati snimke svojih navijača sa stadiona
Foto: Twitter / Neredi u Grčkoj

Nove informacije stigle su iz bliskih krugova oko situacije u Ateni. Večernji list doznao je kako AEK odbija dati snimke policiji, a novi stadion OPAP Arena prepun je nadzornih kamera.

Riječ je o tome da se na snimkama vidi kako su se njihovi navijači tamo okupili i čekali Bad Blue Boyse, što ih svakako kompromituje.

Nadalje, imali su pirotehnička sredstva, signalne rakete, molotovljeve koktele te noževe. Ovdje se postavlja veliko pitanje zašto AEK ne želi surađivati s policijom? Uporno sve svaljuju na Dinamo, a sasvim je jasno kako grčka policija ima veliki udio u ovoj nesreći. Isto tako, umjesto da pokušavaju smiriti tenzije, oni vrše pritisak na UEFA-u da se Dinamo izbaci iz Europe.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Također, iz bliskih krugova doznali su kako je sedam Boysa izbodeno i nalaze se u policijskoj stanici, a najmanje dvojica su probušeni signalnom raketom.

Iako su grčki mediji pisali o tome da su zbrinuti, čini se da je to bila lažna vijest budući da im nije pružena nikakva medicinska pomoć nego su i dalje u policijskoj stanici. Policija ne želi evidentirati te povrede jer će onda izaći na vidjelo ko se koristio noževima, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije