Adžem: Želimo ostati na prvom mjestu

Radiosarajevo.ba
Adžem: Želimo ostati na prvom mjestu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase gostovati kod gradskog rivala Fudbalskog kluba Sarajevo u petom kolu Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prisutnim predstavnicima medija uoči utakmice obratili su se šef stručnog štaba Željezničara Admir Adžem i kapiten Vedran Kjosevski. 

"Pred nama je gradski derbi, veoma bitna utakmica iz više razloga. Prije svega jer se tu radi o prestižu između ova dva kluba, a drugi je što mi želimo ostati na prvom mjestu. Nakon utakmice Kupa pokušavamo što više odmoriti ekipu i spremiti je kako bi što bolje dočekali utakmicu. Imamo zgusnut i težak raspored, ali nadamo se da ćemo odigrati dobru partiju i obradovati naše navijače", rekao je Adžem i dodao:

"Kako se bliži kraj prvenstva sigurno da je pritisak veći i nadam se da to neće utjecati na moju ekipu. Nadam se da ćemo ući hladne glave u ovu utakmicu jer ovakve utakmice dobijaju oni hladnije glave. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena, sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti što se toga tiče. Imam sliku u glavi ekipe, ali ćemo pred samu utakmicu saopštiti ekipu. Nažalost, imamo problema. Stevanović i Ramović su povrijeđeni, na sreću ništa ozbiljnije. Igrači koji su u rosteru mogu odgovoriti zadatku", istaknuo je Adžem.

Nakon Adžema prisutnim predstavnicima medija obratio se i kapiten Plavih Vedran Kjosevski.

"Derbi je specifična utakmica gdje se ishod ne određuje na osnovu forme, već želja i volja. Odmorili smo par igrača i mislim da ulazimo stopostotni u ovaj derbi i nadamo se dobrom ishodu", rekao je Kjosevski.

Meč između FK Sarajevo i FK Željezničar igra se u nedjelju sa početkom u 16 sati i 30 minuta na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije