Musemić: Želimo da budemo bolji i osvojimo bodove

Radiosarajevo.ba
Musemić: Želimo da budemo bolji i osvojimo bodove
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će u petom kolu Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati gradskog rivala Fudbalski klub Željezničar.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski. 

"Derbi je važan i uvijek je bitan što bodovna razlika kaže drugačije. Evidentno je da su potrebni bodovi, sad koliko smo mi u ovom trenutku sposobni da odigramo kvalitetnu utakmicu, to ćemo da vidimo. Želimo da budemo bolji i da osvojimo bodove. Ne igramo na nivou ambicija kluba i to je već iza nas. Što se tiče igračkog kadra, bolja je situacija. Stanojević neće igrati zbog žutih kartona i Šofranac zbog upale pluća. Još su dva dana do utakmice, ne mogu vam ništa više reći o prvoj ekipi. Svašta se može desiti, ali se nadam da neće ništa loše. Potrudit ćemo se da odigramo dobru utakmicu, da obradujemo navijače i želim da prođe fer i korektno kako na terenu tako i na tribinama", rekao je Husref Musemić i osvrnuo se na posljednje utakmice Željezničara:

"Ne igraju dobro, ali imaju dobar bodovni saldo. Imaju problema sa igračima, ali to je normalno jer ima puno utakmica. Mi se s tim borimo čitavo proljeće. Nešto smo mogli vidjeti, nešto znamo, ali neće nas zavarati utakmica u Kupu. Vjerovatno će doći do nekoliko izmjena u odnosu na Slobodu.

"Sigurno da nam je žao što nema navijača i oni su oni koji čine utakmicu kvalitetnijom. Nadam se da će doći do neke promjene iako ih nismo puno obradovali. S njima lakše možemo doći do izlaska iz krize i ja ne ulazim u razloge što ih nema. Zna se za šta ja radim i za šta ja odgovaram, to nije moje da se petljam", rekao je Musemić.

"Nema nas šta ohrabrivati loša igra Željezničara. Možda malo i pritska ima, bliži se kraj i situacija od prošle sezone. Možda se pribojavaju, ali to je njihov problem. Ali ipak derbi, kvalitet igrača ne igra nikakvu ulogu. Uslovi će biti puno bolji nego prošli derbi. Mi želimo da osvojimo bodove, da dođemo do pobjede, kako i šta ne znam, ali na fer i korektan način sigurno", istaknuo je Musemić.

"Poražavajući je podatak da najefikasnija ekipa bude ovako loša golgeterski na proljeće. Ali, sve je moguće u derbiju. Ramović neće igrati, imaju Zajmovića koji je opasan i Ubiparipa, naravno svi su opasni, ali vidjet ćemo", rekao je Musemić.

Kapiten FK Sarajevo istakao je kako spremni dočekuju gradski derbi protiv Željezničara.

"Naravno da nisam zadovoljan kako smo odigrali polusezonu, bilo je i problema, nemamo Hebibovića i Ahmetovića iako svi znamo da smo dobro sarađivali. Šta je tu je, idemo dalje da pokažemo da imamo kvalitet i da osvojimo tri boda za Evropu. Vidjet ćemo šta će biti u nedjelju, spremni dočekujemo utakmicu", rekao je Krste Velkoski i dodao:

"Atmosfera je odlična, spremamo se za nedjelju. Svi su svjesni da ova utakmica nosi titulu, tako da vidjet ćemo šta će biti u nedjelju", istaknuo je Velkoski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije