Adžem: Želimo navijačima pokloniti pobjedu za rođendan

Radiosarajevo.ba
Adžem: Želimo navijačima pokloniti pobjedu za rođendan
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekati Fudbalski klub Krupa na Vrbasu.

Danas je u Zvorničkoj 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Admir Adžem i Daniel Graovac.

"Mi svi u klubu smo izuzetno raspoloženi, kao što vidite na Grbavici se uvijek nešto dešava, što u sportskom, što u infrastrukturnom pogledu. Pred nama je duel s Krupom, a znamo da ih vodi jedan dobar trener kojeg ja iznimno cijenim i poštujem. To je ekipa koja prima jako mali broj golova i ekipa koja je počela postizati golove. To je ekipa koja ima nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca i sigurno je da ćemo morati biti izuzetno skoncentrisani da bi bodovi ostali na Grbavici, a mi to silno želimo.

Naš klub u nedjelju slavi rođendan i silno bi željeli da navijačima poklonimo pobjedu. I u ovu utakmicu ulazimo sa dosta problema. Imamo dosta igrača koji su van stroja, što zbog kartona, što zbog povreda. Ovi što su na raspolaganju su spremni za borbu. U posljednje vrijeme mnogo sam zadovoljan kako rade na treninzima i posvećeni su tome da ispravljamo nedostatke koje imamo", rekao je Adžem.

"Da imamo sve igrače na raspolaganju mogli bi se taktički nadmudrivati. Jedan od glavnih aduat Krupe je visina. Imaju dva visoka štopera i dva visoka napadača. Skautirali smo Krupu i postavit ćemo igru tako da iskoristimo njihove mane. U tri utakmice dobili smo tri crvena kartona. Većina tih kartona bili su na sredini terena. Ja tražim od ekipe da igra agresivno, ali ne prljavo. Moja ekipa će igrati tako i dalje, samo razlika treba biti u tome da ne dobijemo crveni karton zbog agresivne igre. Mi smo imali sreće da nismo kažnjeni zbog toga što smo igrali s igračem manje i to je također kvalitet ekipe. To je kvalitet svih ovih igrača", istaknuo je Adžem.

"Trener je rekao dosta toga. Igramo protiv ekipe koja je tvrda i zna igrati na rezultat. Oni nemaju šta izgubiti i doći će rasterećeni. Ovo će biti utakmica na mali broj golova i očekujem tešku utakmicu. Ipak mislim da pobjeda neće izostati ako mi budemo na nivou", rekao je Graovac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije