Adžem zadovoljan nakon pobjede, Mulalić izdvojio Zakarića

Fena
Adžem zadovoljan nakon pobjede, Mulalić izdvojio Zakarića
Foto: Fena / Edis Mulalić
Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras u Sarajevu ekipu Mladosti sa 2:0, u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi sa Grbavice su devetom pobjedu u sezoni sustigli Zrinjski na čelnoj poziciji na tabeli.

Trener Željezničara Admir Adžem nije krio zadovoljstvo nakon utakmice, ocijenivši da su njegovi igrači svih 90 minuta u potpunosti kontrolisali igru.

"Puno bolje smo ušli u ovu utakmicu, koja je treća u šest dana. Postigli smo brzo dva gola, kontrolisali cijeli tok utakmice. Žao mi je što nismo dali još koji gol, ali nije loše ni ovako. Taktički i trkački bili smo na zavidnom nivou i zasluženo pobijedili. Čestitam igračima na trudu i zalaganju, dobit će dva dana odmora nakon tri utakmice a onda idemo u Vitez gdje želimo pobjedu", kazao je Adžem na pres-konferenciji.

Trener Mladosti Edis Mulalić čestitao je Željezničaru na pobjedi, ističući da se teško bilo vratiti nakon poraza u srijedu kada je, kako ističe, njegova ekipa nezasluženo poražena.

"Primili smo dva 'autogola', a onda se teško vratiti. U ovoj utakmici prevaga je bio igrač sa brojem 17 (Zakarić), i ovu i utakmicu u Kupu", rekao je Mulalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije