Plavi slavili protiv Mladosti i izborili četvrtfinale Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Plavi slavili protiv Mladosti i izborili četvrtfinale Kupa BiH
Fudbalski klub Željezničar dočekao je večeras na stadionu Grbavica u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine Mladost iz Doboja kod Kaknja. Slavio je Željezničar rezultatom 2:1.

Već u drugoj minuti moglo je biti opasno pred golom Željezničara. Mujagić je izašao sam na Kjosevskog, no golman Plavih je bio brži i došao do lopte. Minutu nakon toga Zec je ubacio u sredinu, Ubiparip je pokušao škaricama, no promašio je loptu nakon čega se ona odbila do Zakarića koji je iz prve šutirao preko gola Velića.

U 13. minuti Zakarić je dobio jednu loptu na lijevoj strani i ubacio u srednu, ali je Velić dobro reagovao. Dvije minute kasnije Bogičević je nakon kornera slabo šutirao glavom poslije čega je tražio jedanaesterac, no sudija Petrović nije pokazao na bijelu tačku. Igrala se 21. minuta kada je Zakarić izveo slobodnjak, a Velić je dobro reagovao ispred Ubiparipa.

Šišić je u 30. minuti susreta izašao sam iskosa sa desne strane na Kjosevskog, ali golman Željezničara brani njegov udarac. Dvije minute kasnije Arežina je iz slobodnjaka šutirao sa nekih 30-ak metara, ali pored gola Kjosevskog. Blagojević je u 36. minuti dodao do Graovca na desnu stranu koji je ubacio u sredinu, no odbrana Mladosti je dobro reagovala. U nastavku akcije Šišić je bio ponovo sam na desnoj strani nakon čega je ubacio u sredinu gdje nije bilo nikoga.

Aganspahić se u 43. dobro izborio za loptu, no Graovac je reagovao ispred njega i Kjosevski je sigurno pokupio loptu da bi posljednje uzbuđenje u prvom dijelu vidjeli dvije minute kasnije kada je Šišić ostavio loptu za Arežinu koji je izblokiran.

Prvu šansu u nastavku su imali gosti preko Hiroša, koji je nakon ubacivanja Šišića sa desne strane škaricama šutirao pored gola. Dvije minute kasnije Plavi su poveli. Ramović je sjajno uposlio Zeca koji je majstorskim udarcem matirao golmana gostiju za vodstvo Željezničara. U 54. minuti Arežina je šutirao iz slobodnjaka, ali je izblokiran i lopta je završila u rukama Kjosevskog.

U 58. minuti Arežina je sjajno centrirao sa desne strane, Aganspahić dobro skočio, no slabo je šutirao i Kjosevski je sigurno reagovao. Hiroš je u 67. sjajno šutirao, ali pored gola golmana Plavih da bi minutu kasnije Blagojević uposlio Ramovića koji je dobro šutirao, ali je Velić još bolje odbranio njegov udarac. Mladost je izjednačila u 69. minuti susreta preko Abida Mujagića koji je sa desne strane lobovao Vedrana Kjosevskog koji je bio na gol liniji.

Željezničar je ponovo poveo u 85. minuti utakmice. Nakon dosuđenog jedanaesterca za Plave precizan izvođač najstrožije kazne je bio Goran Zakarić. U narednoj minuti crveni karton je dobio Isaković. Ostalo je do kraja 2:1 za Plave. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije