Široki preokretom do trijumfa na Grbavici

1
Radiosarajevo.ba
Široki preokretom do trijumfa na Grbavici
Foto: Damir Hajdarpasic / Siroki pobijedio Zelju

Željezničar je imao vodstvo protiv Širokog Brijega u utakmici 29. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali su Plavi na kraju izgubili rezultatom 1:3. Tako da su Plavih nastavili niz bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Odmah u prvoj minuti pokušao je Ikić, ali nije bilo opasnosti po Bendera. Nedugo nakon toga Željezničar je izveo jednu dobru akciju, no nikoga nije bilo na drugoj strani. Dobar udarac Gasala u sedmoj minuti odbranio je Miškić, piše Scsport.ba.

Uslijedio je period bez uzbuđenja, a potom je Miličević u 18. minuti iz slobodnjaka poslao loptu preko gola Širokog Brijega. Najbolju šansu u prvom dijelu utakmice imali su gosti u 21. minuti kada je Medić centrirao, a Ikić glavom loptu poslao malo pored gola.

Ponovo je uslijedio mirniji period, koji je prekinuo udarac Čelikovića u 30. minuti, no on je završio u rukama Miškića. Tek u finišu se desilo nešto pred jednim od golova. Prvo je Subašić izblokiran, a nakon kornera Juričić je pokušao atraktivno. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Centaršut Medića u 48. minuti završio je u rukama Bendera. Opasan pokušaj Bekrića iz slobodnjaka u 49. minuti Musa je glavom skrenuo u korner. Nedugo nakon toga iz novog slobodnjaka Bekrić je pogodio živi zid, a u nastavku Juričić nije dobro zahvatio loptu u opasnoj situaciji po gol gostiju. Bekrić je nedugo nakon toga ponovo izblokiran.

Široki Brijeg je imao veliku šansu u 57. minuti, ali udarac Ikića iskosa sa desne strane odbranio je Bender. U istoj minuti Jurilj je bio u naletu nakon ubacivanja Medića, no izblokiran je. Dobru šansu plavi su imali u 62. minuti kada je pokušao Juričić glavom. Na drugoj strani Jurić je šutirao iz prve sa 20-ak metara, a lopta je otišla malo pred gola.

Sjajna reakcija Bendera viđena je u 73. minuti. Golman Plavih odbranio je udarac Jurića sa dva metra. I odmah je uslijedila kazna na drugoj strani. Veselinović je pogodio glavom za prednost Plavih od 1:0. Gosti su ekspresno uzvratili. Jurić je pogodio za izjednačenje. Okliznuo se Ikić, loptu uzeo Zachara i uposlio Jurića.

Begić je u 82. minuti pogodio nakon kornera, a ponovo se okliznuo Ikić. Željezničar je pokušavao do kraja uraditi nešto, ali je Stanić u 90. minuti riješio pitanje pobjednika kada je pogodio za konačnih 1:3.

Željezničar – Široki Brijeg 1:3

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Žuti kartoni: Jurić M. (Široki Brijeg).

FK ŽELJEZNIČAR: Bender, Miletić, Ikić, Miličević (od 69. minute Šehić), Blažević, Čeliković, Subašić (od 79. minute Hrelja), Mujezinović, Bekrić (od 69. minute Bojo), Gasal (od 70. minute Veselinović), Juričić.

NK ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Jurić, Musa, Medić, Čuljak, Begić, Stanić, Šabić (od 59. minute Vukoja), Jurilj (od 59. minute Jurić S.), Ikić, Zachara 8od 81. minute Brekalo).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije